Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP-DP UG Hükümeti’nin Pazartesi günü çalışmalarına başlayacağını işaret ederek, yeni sürecin zorlu olacağını, ancak elbirliği ile tüm zorlukların üstesinden geleceklerine inandıklarını belirtti.

Denktaş, Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisinde “Seçim ve Halk Oylaması Yasa Tasarısının” görüşüleceğini belirterek, tasarının oybirliği ile geçmesini temenni etti.

Serdar Denktaş, DP olarak kabineye teknokrat bakan atamayı değerlendireceklerini ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e ileteceklerini belirterek, “CTP önerimizi kabul etmiş olsaydı güzel bir başlangıç olurdu. Ülke olarak mutabakatla yürümüş olurduk” dedi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler’den verilen bilgiye göre, DPUG Parti Meclisi toplantısı dün akşam yapıldı. Basın açıklamasında Denktaş’a parti genel sekreteri Mehmet Erol Aktoprak eşlik etti.

Toplantı öncesi ve sonrasında konuşan DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, yeni bir dönemin ve çalışma sürecinin kendilerini beklediğini işaret ederek, bu süreçte büyük zorlukların altından kalkacaklarına inandıklarını söyledi.

Denktaş, “Hayırlısıyla UBP-DPUG koalisyon anlaşmasını imzaladık. Kabinedeki dağılım 7’ye 3 şeklinde olacak” dedi ve kabinenin Cumhurbaşkanı'na sunulacağını ardından Meclis’in bilgisine getirileceğini ve devir teslimlerin yapılacağını belirtti.

Denktaş, Pazartesi günü itibari ile çalışmaların başlayacağına dikkat çekerek, Pazartesi günü ayrıca Meclis’te oylanacak “Seçim ve Halk Oylaması Yasası”nın oy birliği ile geçmesini ümit etti.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, yeni sürecin zorlu olacağını ancak elbirliği ile tüm zorlukların üstesinden geleceklerine inanç belirtti.

Parti Meclisi ile yaptıkları toplantıda oy birliği ile koalisyon protokol mutabakatının onaylandığını söyleyen Denktaş, toplantı devam ederken CTP’ye yapmış oldukları öneri ile ilgili sonucun da kendilerine ulaştığını ve sonucun “olumsuz” olduğunu kaydetti. Denktaş, bu nedenle DP olarak kabineye teknokrat bakan atamayı değerlendireceklerini ve atanacak bakanların isimlerinin belirlenip UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e iletileceğini söyledi.

“CTP MUHALEFET KOLTUĞUNA ERKEN ALIŞTI. MUHALEFETE BAŞLADILAR”

Denktaş, “CTP’nin; DP’nin 3 bakanlığa milletvekilleri arasından atama yapması halinde Meclis’teki komitelerde yaşanacak sıkıntıyı aşmak için yaptığı öneriyi ret etmesi” ile ilgili sorulan bir soru üzerine; “Muhalefete başladılar” yanıtını verdi.

Serdar Denktaş, “CTP önerimizi kabul etmiş olsaydı güzel bir başlangıç olurdu. Ülke olarak mutabakatla yürümüş olurduk. Ama olmadı. CTP’ye nedenini sorduğumda ‘karar öyle’ yanıtını aldım. Bu da demek oluyor ki, CTP muhalefet koltuklarına erken alıştı ve başladılar. Ama en azından önerimizi değerlendirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖNERİMİZ ANAYASAL AÇIDAN HERHANGİ BİR ENGEL TEŞKİL ETMİYORDU”

Denktaş, 1990-92 yılları arasında UBP ve yakın tarihte CTP-ÖRP koalisyonu döneminde de buna benzer atamaların yapıldığını hatırlatarak, DP’nin önerisinin; tüzük, yasa ve Anayasal açıdan bir engel teşkil etmediğini kaydetti.

“Hazinenin Maliye Bakanlığından ayrılması” ile ilgili bir soru üzerine de DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, karşılıklı mutabakatın sağlandığını söyledi.

Denktaş, CTP-DPUG koalisyon ortaklığı döneminde pazarlık yaptığı ve birçok daireyi aldığı için eleştirildiğini hatırlatarak, “Bu kez açık açık pazarlık yapmayacağımı söyledim. Ve ne verildiyse birkaç ufak rötuşla verileni kabul ettim. Belki yine eleştirileceğim. Ama zaten bu eleştirilere de alıştım” dedi.