Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, “Ülke Şantiye Alanına mı Çevrildi Enkaza mı?” başlıklı güncel konuşma yaptı.

Yürütmenin her bacağının topalladığını, geriye dönüşü zor bir sürece girildiğini söyleyen Şahiner, Anayasa ihlallerini takip etmekte zorlandıklarını söyledi.

Eğitim alanında fırsat eşitliğinin “bombalandığını” kaydeden Şahiner, hükümeti “eğitimdeki aksaklığını görmezden gelmekle” suçladı.

Sağlık alanındaki sürecin “beceriksizce” yönetildiğini söyleyen Şahiner, bu durumun önümüzdeki kışı her anlamda risk altına soktuğunu belirtti.

Yapılan zamlara işaret eden Şahiner, 15 gün içerisinde asgari ücretteki artışın silinip süpürüldüğünü kaydetti.

Ülkede “enkaza dönmüş” yollar olduğunu dile getiren Şahiner, tarım alanında da gereken adımların atılmadığını söyledi.

Ülkede bugün marulun ithal edildiğini ve satış fiyatının 15 TL olduğunu belirten Şahiner tarım konusunda gerekli adımlar atılmazsa kışın durumun çok daha kötüleşeceğini belirtti. 

Yedidalga balıkçı barınağına da değinen Şahiner, burada daha önce bazı iyileştirmeler yapıldığını ancak bölgede askerle sorun yaşandığını söyleyerek, “bu insanların sorunları bir an önce çözülmeli” dedi.

Erhan Arıklı’nın kendisi hakkında zem ve kadih davası açtığını belirten Şahiner, davaya konu sözlerini tekrar ederek daha sonra bunları mahkemede kanıtlayacağını anlattı.