Turnalar Kırsal Köy Etkinliği’nin açılışlarında uçurdukları Turna Kuşu ile köylerini özdeşleştiren İskele Belediyesi’ne bağlı Turnalar Köyü, arzuladığı Turna Heykeli’ne kavuştu.

Düzenledikleri Eko Gün ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ancak son iki yıldır koronavirüs salgınından ötürü etkinliklerini düzenleyemeyen Turnalar Kültür, Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, Köy Muhtarı Osman Kırçiçek ile birlikte Turnalar Köyü için farkındalık yaratmaya devam ediyor. Turnalar Kırsal Köy Etkinliği’nin açılışlarında uçurdukları Turna Kuşu ile köylerini özdeşleştiren İskele Belediyesi’ne bağlı Turnalar Köyü, bu kez çok arzuladığı Turna Heykeli’ne kavuştu.

 

2 AYDA TAMAMLANAN TURNA HEYKELİNİN ETRAFINA PEYZAJ ÇALIŞMASI DA YAPILACAK

İskele Belediyesi, Köy Muhtarı Osman Kırçiçek ile köy halkının talebi üzerine harekete geçti ve Turnalar Köyü’nün simgesi haline gelen ve İskele Belediyesi İmar Birimi tarafından tasarlanan, Heykeltraş Cengiz Bayraktaroğlu tarafından yapılan 2.5 metre büyüklüğündeki Turna Kuşu heykeli 2 ay gibi bir sürede tamamlanarak köyün girişine yerleştirdi. Marangoz Atölyesi tarafından hazırlanan Turnalar Köyü’ne Hoş Geldiniz yazılı ahşap pano da yine Turna Heykelinin hemen yakınına monte edildi. İlk etabı tamamlanan çalışmanın ikinci etabında ise hem Turna Heykelinin etrafında peyzaj çalışması ile solar enerjili aydınlatma çalışması yapılacak. Çalışmaların iki hafta içinde tamamlanması hedefleniyor.

MUHTAR KIRÇİÇEK: BİZE VERDİĞİ DEĞERDEN DOLAYI BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

İskele Belediyesi İmar Birimi tarafından tasarlanan Turna Heykeli ile Marangoz Atölyesi tarafından tamamlanarak Turnalar Köyü girişine yerleştirilen ahşap pano, Turnalar Köyü halkını sevindirdi. İskele Belediyesi’ne taleplerini ilettikten çok kısa bir süre sonra taleplerinin karşılandığını ifade eden Turnalar Köyü Muhtarı Osman Kırçiçek, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ve belediye çalışanlarına, kendilerine verdikleri değerden ötürü teşekkür etti.