Başbakanlık “Kısa Vadeli Ekonomik Eylem Planı Hazırlık Toplantısı” düzenliyor.

Başbakan Faiz Sucuoğlu başkanlığında bakanlar, ekonomik örgütler ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Lefkoşa Concorde Tower Otel’de yer alıyor.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Sucuoğlu, önemli bir görev için toplandıklarını ifade ederek, Covid salgını ve döviz artışından dolayı ülkede ekonomik sıkıntılar ve daralmalar yaşandığına işaret etti.

“Vatandaşlarımızın bundan dolayı yaşadığı zorlukları görüyorum hissediyorum ve üzülüyorum” diyen Sucuoğlu, ülkede bazı kesimlerin kazancının döviz olsa da gerçek kazancın TL olduğunu, dövizdeki artışın da yurttaşları sıkıntıya soktuğuna dikkat çekti.

Hükümet olarak görevde kalış sürelerinin kısa olacağını ancak 23 Ocak’ta yapılacak erken genel seçimden sonra da göreve devam edeceklerine inandığını söyleyen Sucuoğlu, Covid ve dövizin ekonomiye etkilerini kısa sürede kaldırmanın mümkün olmayacağını söyledi.

Sucuoğlu, KKTC’nin gelir kaynağının çok geniş olmadığını, bu yüzden taze gelir kaynağının nasıl yaratılabileceği konusunda öneriler almak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

“Ekonomik yaşamımızın top yekün yenilenmeye ihtiyacı vardır” diyen Sucuoğlu, hükümet olarak bugün ortaya çıkacak kısa vadeli önerilerin hemen hayat bulması için çalışacaklarını söyledi.

Orta ve uzun vadeli önerilerden de seçim sonrası yararlanacaklarını, bu tip toplantıları yapmaya devam edeceğini ve gelen önerilerden her zaman yararlanacağını ifade eden Sucuoğlu, kısa vadede yapılacaklar üzerinde özellikle duracaklarını, önerilerden hemen yararlanıp adımlar atacaklarını söyledi.