Dev-İş eski Başkanı Mehmet Seyis, Sağlık Bakanlığı’na ve özelde Mağusa genelde de tüm belediyelere çağrıda bulunarak, elektrik kesintilerinin sık yaşandığı ve yaşanmaya devam edeceği öngörülen ülkemizde, yaşamı oksijen konsantatörüne bağlı hastalar ile uyku apnesi, diyaliz cihazı ve benzeri cihazlara bağlı hastaları düşünerek, uygun alanlar yaratılmasını istedi.

Bu alanların fiziki koşulları ile ilgili detaylar da paylaşan Seyis, aksi durumda hastanelerde oluşacak yığılmanın tüm hastaları olumsuz etkileyebileceğini ve belki de oksijene bağlanma noktalarının yeterli olmayacağına vurgu yaptı.

“En azından bunu organize etmeyi becerelim”

İşte Seyis’in ilgili paylaşımının tam metni:

Öncelikle Sağlık Bakanlığına ve sonra özelde Mağusa Belediyesine, genelde ise tüm belediyelere çağrımdır. Araba ile kapısına kadar gidilebilen, girişinde 1-2 ayakçadan fazla ayakçası olmayan Jeneratörlü Salonlar hazırlamalıdırlar.

Salonların içerisinde bölge nüfusuna göre 5 ile 30 arasında değişen sayıda elektrik prizi her prizin yanında 1-2 sandalye olmalı ve prizler arasında en az 3’er metre mesafe olmalıdır.

Bu gidişle yine uzun elektrik kesintileri olması kuvvetle muhtemeldir ve yaşamı oksijen konsantatörüne bağlı olan insanların elektrik kesintileri sırasında en azından oksijen makinesini alıp buralara giderek nefes almaları sağlanmalıdır.

Aksi durumda hastanelerde oluşacak yığılma tüm hastaları olumsuz etkileyecek ve belki de oksijene bağlanma noktaları yeterli olmayacaktır.

Bu arada böylesi durumlarda diyaliz makinesine, uyku apnesi cihazlarına ve benzer cihazlara bağlı hastaların da Devlet hastahaneleri ile sağlık ocaklarına gitmeleri yönlendirilmelidir.

En azından bunu organize etmeyi becerelim.