KIBRIS Gazetesinden Ahmet UÇAR’ın haberine göre, ülkemize okumaya gelen öğrenciler başta olmak üzere birçok kişi sahte emlakçılar tarafından dolandırılıyor. Yasal boşluklar nedeniyle etrafta cirit atan sahte emlakçılar hem kişileri mağdur ediyor, hem kayıtlı emlakçıların ekmeğiyle oynuyor, hem de devleti çalıyor

Ülkede mantar gibi biten sahte emlakçılar, sağı solu dolandırmaya başladı. Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, ülkemizde kaçak emlakçılık yapan yabancı uyruklu bir şahsın, 3 yılda 450 emlak satıp 4.5 milyon pound gelir elde ettiğini belirterek Mağusa’da ise 15-16 İranlı gencin, yerli bir ortak avukat bularak “çete” şeklinde şirket kurduğunu ve çeşitli yöntemlerle emlak satışı yaptıklarını ifade etti. Sungur, ülkede kaçak olan Rus uyruklu bazı şahısların da kayıt dışı emlakçılık yaptığını söyledi. Sungur, bunların önüne geçilebilmesi için Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasa Tasarısı ile Emlakçıların Kayıt ve İşlemleri Yasa Tasarısı’nın yürürlüğe girmesi gerektiğini vurguladı.

KIBRIS, ülkemize okumaya gelen ancak sahte emlakçılar tarafından dolandırılarak mağduriyet yaşayan iki öğrenciye ulaştı. Öğrenciler, söz konusu şahıslarla sosyal medya yoluyla iletişim kurduklarını belirterek, kendilerinden istenen kapora ve komisyonu ilgili kişilere gönderdiklerini, ancak umduklarını bulamadıklarını söyledi. Öğrencilerden biri, 6 aylık kira ödemesine rağmen evi kiralayamadığını ve sokakta kaldığını anlattı. Diğer öğrenci ise evi kiralamaktan vazgeçmelerine rağmen komisyon olarak verdikleri parayı geri alamadıklarından yakındı.

Haberin tamamı KIBRIS Gazetesinde...