Sağlık Bakanı Ali Pilli, BRT’de Basın Odası programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Pilli,  "Pandemi Hastanesi’nde herhangi bir sıkıntı yok. Türkiye’den oksijen sistemini çalıştıran bir firma geldi. Randımanlı çalışma için 3 gün istedi. Planlamayı yaptık. Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacağız" dedi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Gaziveren köyünde maç izlerken paylaştığı fotoğrafın sorulması üzerine Pilli, “Tatar’ın paylaştığı fotoğraf doğru değildi” cevabını verdi.

Pilli, “Kapacak mıyız” sorusu üzerine, “Ben kapanacağız demedim” diyerek, herkesi önlemlere uymaya davet etti.

İşte satır başları;

- Son zamanlarda yerel vakalarda artıs var. Biz burada tedbirlerimizi almamız gerektiğini söylüyoruz. Biz bu bulasın daha ileriye gitmemesi için çalışıyoruz. Bu salgımda önemli olan herkesin bireysel tedbirlere özen göstermesi. Maalesef kimse tedbirlere yeterli önemi göstermiyor. Halkımızın sağlığı için her türlü tedbiri almaya hazırız

- Sağlığı ön planda tuttuk. Ekonomiyi de aynı oranda götürmeye çalışıyoruz. Gerekli tedbirleri almazsak başaramayız. Güney Kıbrıs'ın sağlık alt yapısı çökmüş durumda

- Bütün kurumlar üzerine düşeni yapmıyor. Halkımız duyarlı değil. Havaalanında bugünkü açık artırmada maalesef kurallara uyulmadı. Burada herkes kendine düşen görevi yapmalı.

- Aşıdan kaçılmaması gerekiyor. Çinden gelen aşı geleneksel aşıdır. Türkiye bunu sipariş etti ve bize de gönderecek. 10 bin doz aşı gelecek. Diğer aşılar gibi Çin aşısı da çok ciddi şekilde kontrol ediliyor. Bu ülkeye aşı Türkiye üzerinden gelecek. Sağlık Komitemiz ile Güney Kıbrıs aşı konusunda çalışmalar sürüyor ancak henüz oradan ne kadar aşı geleceği belli değil.

- Vatandaşlarımızın ülkeye girişlerinde bir sınırlama yoktur. Karantina uygulaması bir süre daha devam edecek.

-Yılbaşında ne kadar önlem aldıysak bile kurallara uyulmadı. Devlet de denetlemedi.

-Kendisiyle dostluğumuz eskiye dayanır. Tatar’ın fotoğrafı yanlıştı. Bu işin ciddiyetini hala idrak edemedik. Kurum ve kurulular olarak da bunun ciddiyetini anlayamadık. Herkeste ‘nasıl olursa olsun bir şekilde’ önlenecek algısı vardır. Bu herkes için geçerlidir. Bütün milletvekilleri de sorumludur. Milletvekilleri maske takmıyor. Ben onları da uyarıyorum. Bizlerin örnek olması lazım.

- Pandemi Hastanesi’nde herhangi bir sıkıntı yok. Türkiye’den oksijen sistemini çalıştıran bir firma geldi. Randımanlı çalışma için 3 gün istedi. Planlamayı yaptık. Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacağız