Maliye eski Bakanı Birikim Özgür, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “klasik biat ve tehdit metotları işe yaramayınca yeni biat metotları icat etmek yerine 'kendi sistemimizi idame ettirme ve geliştirme' metodunu ne zaman keşfedeceğiz çok merak ediyorum” dedi. 

Bu bağımlı, zavallı, iradesiz hallerimizden kurtulup düzgün ilişkilerle kaliteli bir gelecek kurma kararını şimdi değilse ne zaman vereceğimizi soran Özgür, “sorunu teşhis etmek için çok uzağa bakmaya gerek yok. 

Sorun öncelikle "içeridedir" dedi. 

İşte Birikim Özgür’ün gündeme dair paylaşımının tam metni:

“Bütçe açığı sen nelere kadirsin?

Klasik biat ve tehdit metotları işe yaramayınca yeni biat metotları icat etmek yerine "kendi sistemimizi idame ettirme ve geliştirme" metodunu ne zaman keşfedeceğiz çok merak ediyorum. 

Eskiler boşuna dememiş "alışmış kudurmuştan beterdir". 

Bu bağımlı, zavallı, iradesiz hallerimizden kurtulup düzgün ilişkilerle kaliteli bir gelecek kurma kararını şimdi değilse ne zaman vereceğiz?

"Sarı öküz" tehdit ya da biatın kitabını yazıp dışa bağımlılığın devamını sağlamaya çalışanlar değil "sistemimizi güçlendirmek için mali disipline ve yapısal reformlara odaklanmalıyız" dediği için sağdan ve soldan duymadığı kalmayanlardır.

Sorunu teşhis etmek için çok uzağa bakmaya gerek yok. 

Sorun öncelikle "içeridedir"...”