Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu'nda ülkedeki son durumla ilgili konuşmasına, krizin içinde olunduğunu ancak pandeminin yarattığı etkilerin kısa sürede geçmeyeceğinin görüldüğünü kaydederek, 6 aylık hükümet döneminde 3 bakanının yerlerinin değişmesi, görevden alma ve farklı değişikliklerin olduğu bir dönem geçirildiğini söyledi.

Erhürman, hükümetin 2 ayında meclis başkanı seçiminin, sonrasında nisap sorunun öne çıktığını hatırlatarak, bu şartlarda güven duymanın zorlaştığını ifade etti.

Bakanlar Kurulu’nun da, inanç turizmi, bayrak krizi, okulların açılması, Maraş gibi konularda çelişki içinde olduğunu ifade eden Erhürman, akaryakıt zammının da kapıda olduğunu söyledi.

Hayat pahalılığının durdurulması noktasında atılamayan adımlara da değinen Erhürman, Kutlu Adalı için oluşturulan komitede azınlık çoğunluk tartışmasının yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

Erhürman, acil adım atması gereken konulara da örnekler vererek, zamanında “vatan haini” ilan edilen Taşınmaz Mal Komisyonu üyelerinin bir anda “kahraman” ilan edildiğini söyleyerek eleştirdi.

İnsanların boşa geçen zamanda meclise, mahkemelere olan güvenlerini de kaybettiğin ileri süren Erhürman, “kafaların içinde ülkenin hali değil başka şeyler var” dedi.