CTP Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Dr. Sıla Usar İncirli, barınaktan sokak hayvanı sahiplenenlerin belediyeye ödemesi gereken bazı vergilerden muaf tutulacağını müjdeledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Dr. Sıla Usar İncirli, Lefkoşa’da sokak hayvanlarının yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için neredeyse hiçbir çalışma olmadığını söyledi.

Göreve gelmeleriyle birlikte sokak hayvanları için kısırlaştırma seferberliği başlatacaklarını ifade eden İncirli, sokak hayvanlarını günümüze göre çok daha uygun koşullara sahip olacak barınaklarda bulunduracaklarını kaydetti.

Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesinde teşvik sistemini hayata geçireceklerini müjdeleyen İncirli, örneğin barınak ve sokaklardan sokak hayvanı sahiplenenlerin belediyeye ödemesi gereken bazı vergilerden muaf tutulacağını aktardı.

Dr. Sıla Usar İncirli, ayrıca bir web sayfası kuracaklarını ve o sayfa aracılığıyla sokak hayvanlarının fotoğraflarının yayınlanacağını ve sahiplendirilmelerinin sağlanacağını söyledi. İncirli, uygun etkinliklerle halkla sokak hayvanlarını buluşturacaklarını ve bu şekilde de sahiplendirilmelerinin hedeflendiğini dile getirdi. 

Yaşadığımnız kentin sadece insanlara mahsus olmadığına vurgu yapan İncirli, sokaktaki canların da bu kentin değerleri arasında bulunduğunu ve onlara sahip çıkacaklarını ifade etti.