Dr. Nurçin İncirli, ülkemizde son 4 ay içinde 34 kişinin aniden rahatsızlanarak öldüğüne dikkat çekti. Bir hekim ve bir anne olarak endişelendiğini ifade eden İncirli, bunun bir araştırmayı hak ettiğini, hayatını kaybeden insanların yedikleri, içtikleri ve varsa hastalıklarının araştırılması gerektiğini dile getirdi.

Hayatını kaybedenlerin çok büyük bir çoğunluğunun kalp krizi geçirdiklerini ifade eden Dr. Nurçin İncirli, sağlık örgütlerini ve Sağlık Bakanlığı’nı bu konuda bir araştırma komitesi kurmaya davet etti.

İşte İncirli’nin ilgili paylaşımının tam metni:

Bu vatandaşlarımız son 4 ay içinde aniden kaybedildi

Ben bir hekim ve bir anne olarak çok endişeleniyorum...bu insanlar aniden ve çok büyük kısmı evinde kaybedildi...bu bir araştırma hak etmez mi...bu insanların yedikleri içtikleri suları  varsa hastalıkları araştırılması gerekmez mi....ne sebep oldu ki çok büyük kısmı kalp krizi...inanın komşum yüksek sesle çağırdı bugün sandım ki birine birşey oldu....psikolojimiz  bozuldu...ilgili sağlık örgütleri ve Sağlık bakanlığımız lütfen bu konuda bir araştırma komitesi kurun...bu normal kabul edilecek bir durum değildir....biz de hafta başı gerekli araştırmaların başlatılması için bakanlığımıza yazı yazacağız . ...

İbrahim can E 32

Yaşar kurt E 57

Aysun erkan K 38

Hasan ali uysal E 56

Philip charles trusty E 74

Kemal efendioğlu E 60

Ata tecimer E 59

Arif pazar E 38

Hasan seri E 41

İrfan özdamar E 64

Selma ikizoğlu

Fatih aktaş E 41

Peril şadi

Zekeriye türün E 61

Denis bogdanov E 26

Şefik yıldırım

Hüseyin içöz E 35

Yunus çobanoğlu E 33

Hayriye savoğlu K 80

Sıla karaca K 17

Lisa nyasha tawonezvi K 29

Zeki beşiktepeli

Erdal andız

Ali riza avukat

Ertan galip

Coşkun demircan E 53

Hüseyin Çobanoğlu

Gündoğan esenem

İbrahim cünnük E 53

Emine çınarlı

Elic yula E 28

Efgani dönmez E 39

Şerife karabıyık

Bayram Karaman E 72