Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi tarafından geçen yıl başlatılan yaban hayata yönelik farkındalığın artırılmasını amaçlayan çevre eğitim projesine bir yenisi daha eklendi. Daire bünyesinde iklim değişikliğine ve iklim değişikliğinin ekosistemlere olan etkinlerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Ekoloji ve Çevre dersi alan ve almış olan öğrencilere yönelik farkındalık seminerleri verilmeye başlandı.

Proje bünyesinde eğitimci olarak Çevre Koruma Dairesi Doğal Hayat Şubesi’nden biyolog ve çevre eğitimi uzmanı Doç. Dr. Nazım Kaşot görev alıyor. Proje kapsamında ilk eğitim 24 Kasım günü Lefke Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine verildi. Projede seminerlere ilaveten “Ekoloji ve Çevre” kitabının paydaşları olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi ve Biyologlar Derneği ile istişare edilerek, kitabın içerisine “İklim Değişikliği ve Canlılara Etkisi” konuları da ayrı bir ünite olarak eklenecektir.

Son dönemde etkileri ciddi bir şekilde görülmeye başlanan İklim Değişikliği konusuna yönelik çözüm arayışlarında birçok yöntem kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle ilk olarak toplumdaki farkındalık ve bilinç düzeyinin artırılması ve sonrasında da konuya yönelik alt yapı geliştirme projelerinin birçok paydaş ile birlikte çalışılarak konuya yönelik çözüm üretilebilmesi için gayret sarf edilecektir. Proje kapsamında ayrıca, iklim değişikliğine yönelik halk eğitimleri ve yükseköğretim kurumlarında da eğitimler verilecektir.BRT