North Cyprus UK- Ahmet İLKTAÇ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı Faiz Sucuoğlu’nun bir televizyon programında olası Başbakanlığı durumunda oluşacak hükümet senaryolarında UBP’nin kırmızı çizgilerinden bahsederek ön şart koşmasına tepki gösterdi.

“Siz ön şartlar sıralayacaksınız ve siz o şekilde bizimle görüşmeye mi geleceksiniz” diye soran Erhürman, bu ülkenin insanlarından oluşan UBP camiasına saygısı olduğunu belirtti ve “dolayısıyla elbette bizimle bir kahve içilmek istendiğinde kapımız açıktır. Ama bu şekilde olmaz” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs TV’de yayınlanan Erçin Şahmaran’ın sunduğu “Objektif” isimli programa katıldı.

“Siz CTP’yi ne zannediyorsunuz?”

Şahmaran’ın bir sorusu üzerine konuşan Tufan Erhürman, öncelikle Faiz Sucuoğlu’nu UBP Kurultayı’nın ilk turunda en yüksek oyu alması nedeniyle tebrik etti.

Ancak son yaptığı açıklamaların gerçekten inanılır gibi olmadığını kaydeden Erhürman, “Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına mı bir şey söyleyelim yoksa UBP Başkan adayının açıklamalarına mı bir şey söyleyelim. Şaşırdık artık” dedi.

Sucuoğlu’nun açıklamasında önce Halkın Partisi ile görüşeceğini, ardından da Cumhuriyetçi Türk Partisi ile görüşeceğini söylediğini anımsatan Tufan Erhürman, Sucuoğlu’nun kırmızı çizgileri olduğunu söylediğini, hükümet programında Kıbrıs sorunun da olacağını belirttiğini ve Kıbrıs sorunun kırmızı çizgileri olduğunu aktardığını dile getirdi.

Faiz Sucuoğlu’nun bu sözlerine tepki gösteren Erhürman, “Yani nedir bu. Siz CTP’yi ne zannediyorsunuz. Yani siz bir sürü ön şart sıralayacaksınız ve siz o şekilde bizimle görüşmeye mi geleceksiniz” dedi.

Tufan Erhürman UBP’ye ve bu ülkenin insanlarından oluşan UBP camiasına saygısı olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Dolayısıyla elbette bizimle bir kahve içilmek istendiğinde kapımız açıktır. Ama bu şekilde olmaz. Ne teamüller dikkate alınarak ne de öncesinde ön şart koymama kuralı yani en azından siyasi nezaket gereği bunlar geçerli. Bunlar paldır küldür her şey söylüyor. Ne olacak. Tamam. Buyurun bir kahve içelim. CTP’ye ön şart koyarak ve teamülleri de baypas ederek bunlar yapılmaz”