Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkemizde Çocuk Hakları Günü’nün kutlandığını ancak çocuklarımızın eğitim ve fırsat eşitliği haklarının her gün ihlal edildiğinden yakındı.

Şubattan itibaren eğitimin haftanın 5 günü olması gerektiğini, planlama çerçevesinde de 3-4 yıl içinde tüm kamu okullarında tam gün eğitim geçilmesini planladıklarını ifade eden Erhürman, bunları başarılabildiği takdirde Dünya Çocuk Günü’nü kutlayacak yüzümüz olacağını dile getirdi.

“Kamu okullarında hafta 2-3 gün eğitim var”

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımı:

“Çocuk Hakları Günü'nü "kutladık"!!! Aylarca yüz yüze eğitim yapmadık. O aylarda tüm çocuklarımız yüz yüze eğitimden fırsat eşitliği çerçevesinde yararlanabilsin diye planlama da yapmadık. Sonuç? Yüz yüze eğitim devam ediyor ama hala kamu okullarının çok önemli bir kısmında haftada yalnızca iki ya da üç gün yüz yüze eğitim var. Diğer kamu okullarında haftanın her günü. Bu arada özel okullarda tüm hafta tam gün eğitime devam.

Çocuk Haklar Günü kutlu olsun ama çocuklarımızın eğitim hakkı ve fırsat eşitliği hakkı her gün ihlal edilsin!!! Bunu asla kabul etmiyoruz! Şubattan itibaren tüm kamu okullarında haftanın beş günü eğitim. Planlama çerçevesinde üç-dört yıl içinde tüm kamu okullarında tam gün eğitim. Çocuk Hakları Günü'nü kutlayacak yüzümüz olacak...”