Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı kamu ilköğretim okullarında Türkçe bilmeyen çocukların oranının yüzde 20’lerde olduğunu belirtti.

Ancak bu çocuklara Türkçe eğitim için ek destek verilmediğinden yakınan Erhürman, “Pek çoğu öğretmenleriyle dahi iletişim kuramıyor. Sınıfta öğretmen bölünüyor; Türkçe bilen de, bilmeyen de eksik eğitim alıyor” dedi.

Göreve gelmeleri halinde, nüfus planlaması yapacaklarını, ara eleman yetiştireceklerini ve bununla birlikte ülkede bulunan yabancı çocukları görmezden gelmeyeceklerini ifade eden Erhürman, “Hem onların, hem de yerli öğrencilerin eğitim hakkı için ek derslerle destekleyeceğiz. Görmezden gelince sorunlar yok olmuyor, günden güne büyüyor! Sorunları göreceğiz ve çözeceğiz!..” şeklinde konuştu.

“Ara elaman yetiştirip, yabancı işçiyi azaltacağız”

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Çocuk Hakları Günü'nü "kutladık"... Onlar da bizim çocuklarımız. Bu adada yaşadıklarına göre eğitim hakkından, fırsat eşitliğinden yararlanmalarını sağlamak insanlık borcumuz! Bugün bazı kamu ilköğretim okullarında Türkçe bilmeyen çocuklarımızın oranı % 20'lere kadar ulaşıyor. Ama onlara Türkçe eğitimi için ek destek vermiyoruz. Pek çoğu öğretmenleriyle dahi iletişim kuramıyor. Sınıfta öğretmen bölünüyor; Türkçe bilen de, bilmeyen de eksik eğitim alıyor.

Nüfus planlamasını yapacağız. Kaçarı yok. Ara eleman yetiştireceğiz ve yabancı işçi ihtiyacını azaltacağız. Buna karşın burada olan yabancı çocukları da asla görmezden gelmeyeceğiz. Hem onların, hem de yerli öğrencilerin eğitim hakkı için ek derslerle destekleyeceğiz. Görmezden gelince sorunlar yok olmuyor, günden güne büyüyor! Sorunları göreceğiz ve çözeceğiz!..”