Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Postası Web TV’de Gökhan Altıner’e konuk oldu ve algı operasyonlarına teslim olmayacaklarına dikkat çekti. Azınlık Hükümeti’nin istifasını sunmasından 2-3 hafta önce algı operasyonlarına başlandığına vurgu yapan Ana Muhalefet Lideri Tufan Erhürman, bunun Kıbrıs Türk halkına da hakaret olduğunu belirtti. Devletin, herhangi bir partinin kurultayına bağlanarak kendi hukukunun dışına çıkamayacağına da dikkat çeken Erhürman, bunun sonucunda tepkilerinin çok ağır olacağını kaydetti.

Erhürman, “Bu makamı bozuk para gibi harcayamazsınız” diye konuştu. Sn. Tatar’ın CTP içine yönelik ‘harcı alem’ konuşmaya devam ettiğini belirten Erhürman, “Ne yazık ki tarzı bu şekilde. Bu tarzdaki bir kişi gelin görün ki Cumhurbaşkanlığı makamında” dedi. Sn. Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı makamını itibarsız hale getirdiğini kaydeden Erhürman, Cumhurbaşkanlığı makamının ve Meclis’in itibarının sarsıldığını ifade etti. “Kendi sözünün değeri kalmayanlar, Türkiye’yi her açıklamalarının içine çekiyorlar” diye konuşan Erhürman, ‘Türkiye de bunu istiyor’ diye araya sokuşturmanın aslında kendi sözüne değer vermemek olduğunu belirtti.

Yaratılmaya çalışılan havanın ‘memlekete para yağıyor’ olduğuna vurgu yapan Erhürman, “Hani nerede bu paralar? Neden 140 milyon lira daha borçlandınız?” diye sordu. Protokoller düzeninin bu şekilde sürdürülemeyeceğini vurgulayan Erhürman, “Siz Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkileri karşılıklı sevgi ve saygıyla inşa etmek istiyorsanız, yapmayacağınız şeyi taahhüt etmeyeceksiniz ya da ne taahhüt ederseniz yapacaksınız” dedi.