Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkan Tufan Erhürman, Anayasa Mahkemesi’nin hükümetin belirlediği seçim tarihinin iptalinin ardından, gerekçeli kararına değindi.

Gerekçeli kararının 16. sayfasının: "Anayasa'nın 119(3) maddesi, yoruma gerek bırakmayacak kadar net bir şekilde yerel seçimlerin 4 yılda bir yapılacağını düzenlemekte olduğunu ifade eden Erhürman, “yani, en son Haziran 2018'de yapılan yerel seçimlerin, Anayasanın 119(3) maddesi altında Haziran 2022'de tekrar yapılması Anayasal zorunluluk"tur...” dedi.

Tufan Erhürman, bu kaosun, bu kadar basit bir şeyi, üstelik elli defa da anlatılmış olmasına karşın, anlamayanların/anlamak istemeyenlerin ürünü olduğunu dile getirdi.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının 16. sayfası: "Anayasa'nın 119(3) maddesi, yoruma gerek bırakmayacak kadar net bir şekilde yerel seçimlerin 4 yılda bir yapılacağını düzenlemektedir.

Yani, en son Haziran 2018'de yapılan yerel seçimlerin, Anayasanın 119(3) maddesi altında Haziran 2022'de tekrar yapılması Anayasal zorunluluk"tur...

Bu kaos, bu kadar basit bir şeyi, üstelik elli defa da anlatılmış olmasına karşın, anlamayanların/anlamak istemeyenlerin ürünü!