Ülkemizin başarılı doktorlarından Erden Aşardağ, salgınlarda algının önemine dikkat çekerek, bazı kesimlerin davranışlarıyla Covid 19’un hala var olduğu algısını yıktığını ancak bunun böyle olmadığını, Covid 19’un hala aramızda ve çok yakınımızda olduğunu bildirdi.

Daha dikkatli olmamız gerektiğini, kuralları sıklaştırmamız gerektiğini ifade eden Aşardağ, “bütün dünya birinci dalganın ikinci pikini çok şiddetli bir şekilde yaşıyor. Ciddi toplumsal önlemler alınıyor ve artacaktır da bu önlemler. Onların durumuna düşmemek için, bir gayret daha lütfen, bir gayret daha…” dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dr. Erden Aşardağ şu ifadelerde bulundu:

ALGI

“Salgınların önlenmesinde ve zararın+bulaşın azaltılmasında ALGI çok önemlidir. Hertürlü salgın önlem tedbirlerinin yerle bir edildiği bir seçim dönemi yaşadık. Parti bazlı yüzlerce insan önlemsiz bir araya geldi.

--ALGI- Bir bildikleri var salgın yok.

Devamlı Maske mesafe hijyen diye öneriler yapan bazı arkadaşlar kendileri önerdikleri önlemlere uymamaya başlamışlardır ve ulu orta bu görüntülenmektedir

--ALGI- Uyarılarını dinlediğimiz insanlar da korunmasız eğleniyor …Bir bildikleri var salgın yok.

Bazı sayın medya mensupları programlarında korunmuyor, misafirleri korunmuyor.

--ALGI- Medya bu işin içinde, salgını bilenlerle, yönlendirenlerle beraber. Tehlike yok artık. Geçti. Normal yaşamaya devam.

İlk salgın aylarında yaşlıları, anaları babaları ve risk grubunda olan insanlarımızı gözü gibi koruyan insanlarımız şimdi ziyaretlerinde bu insanların yanında maske kullanmamaya mesafeye dikkat etmemeye başladılar.

--ALGI- Oğlum kızım torunum beni seven insanlar, böyle davranıyorsa salgın yoktur.

Onlarca yirmilerce dostlar aile toplantıları, doğum günleri yapıyorlar ve hiçbir korunma gözetilmiyor.

ALGI- Tanıdığımız bu aileler böyle toplanıp eğleniyorsa salgın yoktur. Bu hafta biz da…

Sevgili arkadaşlar, anneler, babalar, yaşlılarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz. Lütfen ; salgın vardır. Aramızdadır çok yakınımızdadır. Biraz daha dikkatli olalım. Kuralları sıkılaştıralım. Ne olur..

Eski günlere dönmek ve ekonomik olarak psikolojik olarak tekrar DAHA DA çökmek istemiyorsak. Kurallara eskisi gibi dikkat edelim.

Bütün dünya birinci dalganın ikinci pikini çok şiddetli bir şekilde yaşıyor. Ciddi toplumsal önlemler alınıyor ve artacaktır da bu önlemler. Onların durumuna düşmemek için, bir gayret daha lütfen, bir gayret daha…”