KKTC İngiltere Eğitim Kültür Ataşesi Metin Harper, Birleşik Krallıktaki yeni karantina uygulamaları ile ilgili bilgi paylaştı. Panik yapacak herhangi bir durum olmadığını belirten Harper, kurallara uyarak önce kendimizi sonra da çevremizi koruyacağımızı dile getirdi.

Metin Harper, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uyulması gereken bazı kurallara değindi ve telefon numarasını paylaşarak yardım isteyen herkesin kendisine +44(0)7388219411 numaralı telefondan dilediği zaman ulaşabileceğini açıkladı.

“Panik yaratacak durum yok”

İşte Harper’in ilgili paylaşımının tam metni:

“Duyuru:

Değerli ebeveynler;

Birleşik Krallıktaki yeni lockdown kararı sizlerde endişe yaratmış olabilir.Bu, bundan önceki durumlardan farklı bir durum değildir.Burada kalan öğrencilerimiz süreci biliyor ve kontrollarını güvenle sağlıyorlar.Benim telefonum özellikle bu süreçte hep açık olacaktır.Günün herhangi bir saatinde ulaşabilirsiniz.

1)TC üzerinden ülkemize gidecek yolcularının PCR SWAB raporunuzun (0-120 saat) KESİN uçuş tarihinize denk gelmesine dikkat edin.

2)PCR yaptırmayla ilgili Londra içi yardım isteyenler bana ulaşabilirler.

3)Güneyden uçacak olanların pasaport ve bilet bilgilerini Kuzeye göndermeniz ülkemizdeki planlamaya da size de yardımcı olacaktır.Bana da ulaştırabilirsiniz.

4)Brexit'le ilgili olan doldurmanız gereken pre- settlement belgelerini lütfen ihmal etmeyip erken doldurun ki tarafınıza ingiliz içişleri tarafından cevap zamanında gelebilsin.(5 veya 30 gün gibi)

Panik yaratacak herhangi bir durum yoktur.Kurallara uyarak önce kendimizi sonra çevremizi koruyacağız.

Tel:+44(0)7388219411

Metin Harper

İngiltere Eğitim Kültür Ataşesi”