Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hükümetin istifası ile ilgili Kıbrıs Postası’na değerlendirmelerde bulundu.

Ataoğlu, Demokrat Parti’nin, kuruluş amacı olan demokrasinin tesisi ilkesine sadık bir parti olduğunun altını çizerek, “Demokrat Parti olarak, hükümette bulunma amacımız, halkımıza hizmet etmektir. Bundan başka amacımız bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmaz” dedi.

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner’in, hükümetin istifa gerekçesinde öne sürdüğü, Demokrat Parti içindeki sorunlar nedeniyle Meclis’te nisap sorunu yaşandığı konusundaki açıklaması üzerine Ataoğlu, “Demokrat Parti, UBP, DP, YDP üçlü koalisyon hükümeti’ne destek vermesinin yegane nedeni, ülkenin pandemi koşullarında hükümetsiz kalmaması, sağlık başta olmak üzere, çalışma yaşamı ve ekonominin, özellikle pandemi koşullarında iyi yönetilmesi zaruretinden dolayıdır. Demokrat Parti olarak, halkımıza hizmet etmek gayesi ile bu sorumluluğu üstlendik. Gelinen aşamada sorun sadece Meclis’te nisap sorunu değildir. Bilindiği üzere, hükümetin büyük ortağı UBP’nin konsantrasyonu ve motivasyonu uzunca bir süreden beridir kurultaydır. Bu nedenle, DP’nin uhdesindeki bakanlıklarla ilgili projelerin, Bakanlar Kurulu’nca engellendiği yönünde açıklamalarım da olmuştur.

Ülke ekonomisi için hayati önem taşıyan projelerimiz ve Cumhuriyet Meclisi’nde görüşülmeyi bekleyen onca önemli yasa tasarısı varken, nisap sorunu yaşamak, bizler için sürdürülebilir değildir. Bu da en kısa süre içerisinde bir erken seçim kararı alınmasını kaçınılmaz kılıyor” dedi.

ARALIK’TA ERKEN SEÇİM

DP Genel Başkanı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, erken genel seçim tarihi ile ilgili bir süre önce hükümet ortakları tarafından Şubat ayının telafuz edilmesi üzerine, kendisinin Kasım veya Aralık ayında bir erken genel seçimin yapılması yönünde irade ortaya koyduğunu belirterek, “DP olarak yine aynı noktadayız. Ülkenin daha fazla zaman kaybına tahammülü yoktur. Bizim önerimiz Aralık ayı içerisinde bir erken genel seçim yapılarak, ülke sorunlarına konsantre olacak, sağlık başta olmak üzere ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara süratle çare üretecek bir iradenin, halk tarafından belirlenmesinin önünün açılması elzem hale gelmiştir” dedi.