Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili ve İktisatçı Devrim Barçın, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin pandemi gerçekliği bilinirken 2021 bütçe öngörüleri ve gerçekleşme rakamlarında sapmanın, temel hizmet sunumları noktasında ciddi sıkıntılı bir durumda olduğunun görüldüğünü söyledi.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Barçın, bu paylaşımı birini kötülemek için değil, eldeki mevcut rakamlarla Lefkoşa’nın daha iyi hizmet alabileceğini gördüğü için yaptığını ifade etti.

Barçın: Aydınlık Lefkoşa için…

İşte Barçın’ın ilgili paylaşımın tam metni:

Bütçenin bir öngörü işi olduğu doğrudur ama sadece öngörü yapmak için de yapılan bir şey değildir.

Eğer bütçesinizde öngörülerinizi doğru yapmazsanız, elinizdeki kaynağı da gelirlerinizi de verimli kullanamaz ve günün sonunda mali gücünüzü tamamen yitirir, iflas bayrağını çekerseniz.

İşte tam da bu sebeple bütçelerin şişirilerek değil doğru ve gerçekçi bir öngörü ile hazırlanması, doğru öngörü ile bile hazırlandıysa da öngördüğünüz tahsilatları yapabilmeniz, halkın ihtiyaç duyduğu harcamaları gerçekleştirmeniz için çok büyük bir öneme sahiptir.

Bu çerçevede pandemi gerçekliği bilinirken, LTB'nin 2021 bütçe öngörüleri ve gerçekleşme rakamlarına baktığımız zaman ortaya çıkan sapma, temel hizmet sunumları noktasında ciddi sıkıntılı bir durumda olunduğunu bize göstermektedir.

(Veri kaynağı LTB resmi internet sayfasıdır)

Bu verilerin paylaşımını hemen şimdi birileri "işte siz bunları yaparak sağa hizmet edersiniz" gibi abuk sabuk bir tarafa çekmeye çalışacaktır kesin.

Hayır ! Tam tersi.

Biz birini kötülemek üzerinden değil, daha önce de söylediğim gibi eldeki mevcut rakamlar ile Lefkoşa'nın daha iyi hizmet alabileceğini gördüğümüz için Lefkoşa'ya talibiz dostlar.

AYDINLIK BİR LEFKOŞA İÇİN #SILAUSARİNCİRLİ #TAMZAMANIŞİMDİ