Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Sunat Atut’un ilahiyat bölümlerini içeren ortaokul, lise ve kolejlere okul olarak ‘yasal’ bir statü kazandırılmasına dair yasa önerisi sundu.

Konuya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösteren Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Eğitim Bakanı Olgun Amcoağlu'nun konudan haberdar olmadığını, laiklik ekseninde toplumda yeni tartışmalar başlayabileceğini işare etti.

Amcaoğlu'nun Yenidüzen'e yaptığı açıklamarı örnek veren Erhürman, "Bakanlık böyle bir ihtiyaç görmezken, kimin ne yapmaya çalıştığı belli değil" dedi.

Erhürman'ın açıklaması şöyle:

"Sn. Atun, hükümete mensup bir milletvekili. Mevzuat değiştirilerek, İlahiyat Ortaokulu/Lisesi/Koleji kavramlarının da "okul" tefsirine eklenmesi için bir yasa önerisi veriyor. Eğitim Bakanı'nın Özgür Gazete'de yer alan açıklamasına göre Bakanlığın bundan haberi dahi yok. Üstelik laiklik ekseninde toplumda yeni tartışmalar başlatacağı öngörülebilecek bir konuda. Ve üstelik Sn. Bakanın Yenidüzen'e açıkladığına göre Bakanlık böyle bir ihtiyaç görmezken! Kimin ne yapmaya çalıştığı belli değil! Evlere şenlik bir hükümet!"