NORTH CYPRUS UK-ÖZEL

Lefkoşa’da bir restoranda tavuklu salata çağıran bir vatandaş, ödediği hesap karşısında şok oldu. Sadece tavuklu salata yiyen, içecek bir şey almayan vatandaş, 165 TL hesap ödedi. Buna isyan eden söz konusu vatandaş, yani “net asgari ücretle 52 tabak tavuklu salata yiyebiliyorsunuz” diyerek halkın alım gücünün ne kadar düştüğüne vurgu yaptı.

Konuyla ilgili gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e bilgi veren vatandaş, bugün öğle yemeği için Lefkoşa’da bilinen bir restorandan yemek çağırdığını söyledi.

Paketçinin getirdiği yemeğin hesabını görünce de adeta şok yaşadığını anlatan vatandaş, içecek herhangi bir şey almadan sadece tavuklu salatanın fiyatının 165 TL olduğunu kaydetti.

Kendisinin ekonomik durumunun iyi olduğunu, ancak ülkemizde bir çok kesimin asgari ücretle çalışmak durumunda olduğunu işaret eden vatandaş, söz konusu restorandan bir asgari ücretle sadece 52 adet tavuklu salata yenebileceğini, bunun da halkın alım gücünün ne kadar düştüğünün göstergesi olduğunu ifade etti.

Devletin “serbest piyasa ekonomisi” diyerek işin içinden sıyrıldığını ve hiçbir denetim yapmadığını savunan vatandaş, ülke insanının hayat pahalılığı karşısında oldukça zor durumda olduğuna vurgu yaptı.

Vatandaş, günümüz şartlarında 3 kişilik bir çekirdek ailenin eğer asgari ücretle geçinmek zorunda kalmaları halinde restoranda yemek yiyemeyecek seviyeye düşürüldüğünü, bırakın restoranı artık evlerdeki tencerenin dahi zor kaynamaya başladığını anlattı.