Yeni Zelanda'da bir sürücü, polisin dur ihtarına uymayıp kaçtıktan sonra kaza yapıp 10 metre havaya fırladı ve meyve kasalarına girdi.

3 Nisan'ı 4 Nisan'a bağlayan gece yaşanan olayda polis ekipleri, adı açıklanmayan adamın Hastings şehrindeki Karamu yolunda ters istikamette ilerlediğini bildirdi.

Yetkililerin açıklamasına göre, dur ihtarına uymayan sürücü polisten kaçmaya başladı. Bunun ardından çıkmaz bir sokağa giren adam, karşısına çıkan demiryolu hattındaki çakıl taşı birikintisine çarparak havaya uçtu.

On metre havaya uçan araç bir çitin üzerinden geçerek meyve kasalarına girdi. Polis memurlarının kaza sırasında aracı kovalamadığı kaydedildi.

İtfaiye görevlilerinin kurtardığı 20'li yaşlardaki sürücünün ciddi şekilde yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Kazanın gerçekleştiği muhitte yaşayan Kristy Hall, söz konusu aracın sesini duyduğunda televizyon izlediğini söyledi ve ekledi:

Otomobilin çok hızlı olduğunu ve duramayacağını düşündüm. Yataktan fırladım ve ayağım daha yere değmeden yarım saniyelik kayma sesi duydum. Bunun ardından araç çarptı.

Polisin hızla olay yerine geldiğini belirten Hall, "Sürücünün ölmesinden korktum" dedi.

Yetkililer, kazaya dair soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Independent Türkçe, NZ Herald, RNZ