Pakistan'ın Belucistan eyaletinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde, 6’sı çocuk 20 kişi öldü, 300’ün üzerinde kişi yaralandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken Pakistan Ulusal Sismik Gözetleme Merkezi (NSMC), merkez üssü Harnai bölgesi yakınları olan depremin yerin 9 kilometre altında kaydedildiğini açıkladı.
   NSMC, sarsıntının dün yerel saat ile 03.20'de meydana geldiğini, Ketta, Sibbi, Pişin ve Çaman’da da hissedildiğini bildirdi.
   BBC Urdu Servisi'ne konuşan yetkililer, en az 300 kişinin yaralandığını, hastanelere kaldırılanlar arasında durumu ağır kişiler de olduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
   Reuters'ın aktardığına göre elektrik kesintisi nedeniyle bazı sağlık çalışanları, sedyede yatan kişilere cep telefonu ışıklarıyla müdahale etmek zorunda kaldı. Ajansa konuşan bir yetkili 100'den fazla kerpiç evin çöktüğünü, çok sayıda evin hasar aldığını, yüzlerce kişinin de evsiz kaldığını söyledi.
   Yetkililer hasarın büyük bir kısmının Harnai ilçesinde yoğunlaştığını aktarıyor. Çok sayıda kömür madeninin bulunduğu ilçedeki madenlerin de deprem nedeniyle çökmüş olmasından endişeleniliyor.