Bahreyn ile İsrail arasında geçen yıl diplomatik ilişkilerin resmen başlamasının ardından dün İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Bahreyn'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Lapid, ziyareti kapsamında Bahreyn'de İsrail Büyükelçiliği’nin açılışını yaptı.

   İsrailli bakan, Manama havalimanına inmeden bir saat önce Manama'dan İsrail’e ilk ticari uçuş yapılmıştı. Uçaktaki Bahreyn ve İsrailli kabin görevlileri kokpit camlarından iniş sırasında her iki ülkenin bayraklarını salladı.

   Fas, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yanı sıra, Bahreyn de ABD'nin eski Başkanı Donald Trump arabuluculuğunda geçen yıl İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı almıştı.

Bakan Lapid, ziyareti kapsamında Kral Hamad bin İsa Al Halife tarafından kabul edildi. İsrail basını Körfez'deki kraliyet ailesinden bir bireyin ilk kez İsrailli bir yetkiliyle görüştüğünü duyurdu. İsrailli bakan ayrıca Veliaht Prens Hamad bin İsa Al Halife ve Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez Zeyani ile de görüştü.

   Lapid sosyal medya paylaşımlarında iki ülke arasında iş birliği ve resmi barışın nasıl aktif ekonomik, güvenlik, siyasi ve sivil dostluğa dönüştürüleceğini görüştüklerini kaydetti. Lapid Bahreyn'in de yıl sonuna kadar İsrail'de temsilcilik açacağını duyurdu.