Yaklaşık 7 yıldır öğle yemeklerinde genelde çekirge ve benzeri böceklerle beslenen İngiliz Doktor Indroneel Chatterjee, diğer insanların da doğayı korumak adına böcek yemesi gerektiğini söyledi. Dr. Chatterjee "Eğer onları kızartıp, üzerine de teriyaki sos eklerseniz gerçekten de çok lezzetli oluyorlar" dedi.
   Oxford Brookes Üniversitesi'nde aynı zamanda tüketici psikoloğu olan Dr Chatterjee, insanların günlük beslenmelerinde böcek olması için ve toplumu cesaretlendirmek istediğini söyledi. Her gün böcek tüketen Dr. Chatterjee, "Boyutları çok büyük bile olsa çok mutlu bir şekilde böcek yiyebiliyorum. İğrenç gözükmelerinin benim için hiçbir önemi yok" ifadelerini kullandı.
   Dr. Chatterjee'ye göre böcekler sadece günlük atıştırmaları lezzetli hale getiren bir gıda ürünü değil. Böceklerle beslenmenin iklim krizinin yaşandığı günümüzün dünyasında çevreyi koruma adına da önemli bir rolü bulunuyor.
   Böcek yemeye literatürde "entomofaji" deniyor. Çoğunluğu Asya ülkelerinde yaşayanlar olmak üzere dünyada yaklaşık 2 milyarı aşkın kişinin böcek yediği biliniyor.
   Bir öküzden 1 kilogram protein elde etmek için aynı hayvanın yaklaşık 20 kilogram besin tüketmesi gerekiyor. Ancak aynı durum böcekler için sadece 1.7 kilogram. Soğuk kanlı hayvanlar ayrıca daha az su tüketimi yapıyor ve besi hayvanlarına kıyasla çok daha hızlı büyüyorlar. Dr. Chatterjee örneğin cırcır böceklerinin yemek için olgun hale gelebilmesi için yalnızca 6 hafta gerektiğini, bir öküzün yetiştirilip beslenmesi ve tüm bu hayvansal besicilik döngüsününse yaklaşık 6 sene sürdüğünü belirtiyor.