COP26 olarak bilinen 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda sunulan bir rapor, Dünya 2,9 derece ısınırsa en savunmasız 65 ülkenin GSYİH'nin (Gayri safi millî hasıla, bir ülke vatandaşlarının bir yılda ürettikleri toplam mal ve hizmetlerin, belli bir para birimi karşılığındaki değerinin toplamı) 2050'ye kadar ortalama yüzde 20, 2100'e kadar da yüzde 64 düşeceğine işaret ediyor.
   Birleşik Krallık ve İrlanda'daki 41 Hıristiyan kilisesinin resmi yardım ve kalkınma ajansı Christian Aid'in yaptırdığı araştırmaya göre Paris Anlaşması'nın hedefiyle uyumlu biçimde küresel sıcaklık artışı 1,5 dereceyle sınırlansa bile savunmasız ülkelerin GSYİH'si 2050'ye kadar yüzde 13, yüzyılın sonuna kadar da yüzde 33'lük çakılma yaşayacak. Bugüne kadar Dünya'nın ortalama sıcaklığı 19. yüzyılın sonlarına kıyasla 1,1 derece arttı. Christian Aid çalışmasının bulguları dünya ülkelerinin üçte birinden fazlasının küresel ısınmanın daha şiddetli ve ölümcül hale getirdiği sıcak hava dalgaları, kuraklık, sel ve fırtınaya karşı ayakta kalabilmek için acilen yardıma ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Çalışmanın başyazarı, Humboldt Üniversitesi'nden Marina Andrijevic şu ifadeleri kullandı:
   “Küresel Güney'deki ülkelerin sürdürülebilir kalkınma kabiliyetleri ciddi biçimde tehlikeye atılıyor. Şu anda yaptığımız politika seçimleri daha fazla hasarı önlemek için çok önemli.”
   İklim krizinden en çok etkilenen 10 ülkenin 8'i Afrika'dayken ikisi Güney Amerika'da bulunuyor.
   Bu ülkelerin tamamı mevcut iklim politikalarının gidişatına göre 2100'e kadar yüzde 70'ten fazla GSYİH hasarıyla karşı karşıya. Öte yandan küresel ısınma 1,5 dereceyle sınırlanmış olsa bile bu hasar yüzde 40'tan fazla olacak.
   En vahim senaryoyla karşılaşacak ülkeyse eylülde 300 binden fazla kişiyi etkileyen şiddetli yağmur ve ani sel felaketine maruz kalan Sudan.