Fransa'daki Katolik Kilisesi de diğer ülkelerde olduğu gibi kurum içinde meydana gelen cinsel istismar vakalarıyla yüzleşiyor. Bağımsız bir kuruluş olan Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu'nun (CIASE) Başkanı Jean-Marc Sauve, yaklaşık 2,5 yıl boyunca yaptıkları çalışmanın ardından raporunu açıkladı. Sauve, Katolik Kilisesi mezhebine bağlı kiliseler ve onlara bağlı kuruluşlarda 1950'den bu yana tahmini olarak 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğunun belirlendiğini kaydederek, 2 bin 500 sayfalık rapordaki verilerin bilimsel araştırmalara dayandığını belirtti. Meslekten olmayan kişiler tarafından yapılan istismar vakaları da dahil edildiğinde vakaların sayısının 330 bine yükselebileceği kaydedildi.
   Söz konusu mağdurların yüzde 80'inin 10 ile 13 yaş arası erkek çocukları olduğunu söyleyen Sauve, "neticelerin çok ciddi" olduğunu belirterek mağdurların yüzde 60'ının, bu olayın duygusal ve cinsel hayatlarını ciddi anlamda etkilediğini aktardığını kaydetti.
   Sauve cinsel istismarda bulunan 3 bin civarındaki kişinin üçte ikisinin rahip olduğunu ve bu süreçte kilisede çalışmaya devam ettiğini açıkladı.
   En fazla cemaate sahip Hıristiyan mezhebi olan Katolik Kilisesi'nin cinsel istismar olaylarına karşı gerekli önlemleri almadığını vurgulayan Sauve, bu kurumu sorumluluk almaya çağırdı. 2000'li yıllara kadar kiliselerde mağdur olan çocuklara karşı kayıtsız kalınmasına tepki gösteren Sauve, kiliselerdeki bazı yetkililerin de cinsel istismar olaylarına karşı sessiz kaldığına dikkat çekti.