Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, Ankara’da düzenlenen “Kıbrıs Türk Kültürü Tanıtım Günü”ne ilişkin paylaşım yaptı.

Ankara Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen Kültürel Pasaport etkinliği kapsamında düzenlenen programda Kıbrıs Türk kültürü Ankara’da tanıtıldı. Etkinlikte önemli bir gelişme de yaşandı. Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin (GİKAD) girişimleriyle Lapta Hesap İşi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescil edildi ve belge takdimi yapıldı.

Nilden Bektaş Erhürman, paylaşımında bu tescilin “büyük uğraş ve emeklerin sonucu” olduğunu vurgulayarak emeği geçen herkesi yürekten kutladı.

Bahar Esintileri Sanat Derneği Korosu’nun konser geliri KHYD’ye verildi
Bahar Esintileri Sanat Derneği Korosu’nun konser geliri KHYD’ye verildi
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte kadın kooperatiflerinin de kültürün yaşatılmasındaki rolüne dikkat çekildi. Girişimci Kadınlar Kooperatifi, Tatlısu Kadın Kooperatifi, Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K) ve Ada Kadını Kalkınma Kooperatifi (Ada-KOOP)’un stantlarında sergilenen ürünler ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Programda şefler, müzisyenler ve Lapta hesap işini hâlâ ilmek ilmek dokuyan ustaların da yer aldığı belirtildi.

Ankara programı kapsamında Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin de ziyaret edildiğini aktaran Erhürman, neredeyse bir asrı geride bırakmaya hazırlanan dernekte kalabalık bir grupla bir araya gelmenin kendilerine iyi geldiğini ifade etti.

Paylaşımında, iki gün süren yoğun program boyunca emeği geçen ve ev sahipliği yapan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Erhürman, Ankara’daki buluşmanın Kıbrıs Türk kültürünün tanıtımı açısından anlamlı ve verimli geçtiğini kaydetti.