Ankara temaslarını tamamlayan Ataoğlu, saat 15:00’de Anıtkabir’i ziyaret ederek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

“ İLKE VE DEVRİMLERİNİZİN IŞIĞINDA BUGÜNLERE GELDİK. ÇİZDİĞİNİZ AYDINLIK YOLDA İLERLEMEYE DEVAM EDEN VE ÖZGÜRLÜK YOLUNDAN ASLA SAPMAMA AZİM VE KARARLILIĞI İÇİNDEKİ KIBRIS TÜRK HALKI ADINA, EN DERİN SAYGILARIMI SUNARIM”

Ataoğlu, deftere şunları yazdı:

“Yüce Atam”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümetinin Bir ferdi olarak bugün huzurunuza gelme onurunu yaşıyorum. Tüm Dünya milletlerine örnek olan büyük bir kurtuluş mücadelesinin dahi komutanı ve Türk ulusunu esaretten kurtarıp yeniden özgür ve bağımsız bir devlet sahibi yapan büyük önderimiz olarak, Kıbrıs Türk halkının da özgürlük mücadelesine ilkelerinizle ışık tutttunuz. 

“Ulu Önderim” 
Halkımızın Atasına olan büyük sevgisi ve sarsılmaz inancı, Kıbrıs Türkünü özgürlük mücadelesi vererek kendi coğrafyasında bağımsız yaşayan bir halk olma noktasına getirmiştir. Anavatan Türkiye’nin, halkımızın, mehmetçiğin ve mücahidin büyük fedakarlıkları, kanı, teri ile yoğurulan büyük bir mücadelenin sonunda bugün özgürüz. 
İlke ve devrimlerinizin ışığında bugünlere geldik. Çizdiğiniz aydınlık yolda ilerlemeye devam eden ve özgürlük yolundan asla sapmama azim ve kararlılığı içindeki Kıbrıs Türk Halkı adına , en derin saygılarımı sunarım.”