Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılmasına karar verdi. Finalde İstanbul'la yarışan Tokyo, elemeyi kazandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahibi olacak kenti bu akşam Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de yapılan toplantıda açıkladı. Kararı Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge duyurdu.

2020 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahibinin belirlendiği oylamada İstanbul ve Tokyo finale kalırken Madrid ilk turda elenen şehir oldu.

İstanbul, Tokyo ve Madrid Olimpiyat Komiteleri, son sunumlarını bugün gerçekleştirdi.

Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak için beşinci kez aday olan İstanbul, bu sefer de bu şansı elde edemedi. Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları için ayırdığı bütçeninn 19.2 Milyar Dolar olduğu belirtildi.

 

ERDOĞAN: "KOMİTENİN TERCİHİNE SAYGI DUYMAK GEREK"
Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, kararın açıklanmasından sonra yaptığı değerlendirmede üzgün olduğunu söyledi ve daha önce de olimpiyatlara ev sahipliği yapan bir şehir yerine İstanbul'un tercih edilmesini beklediklerini ancak komitenin tercihlerine saygı duymak gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, İstanbul'a şu ana kadarki yatırımlarının olimpiyat organizasyonunu karşılar nitelikte olduğunu kaydederek, finale kalmanın da çok önemli olduğunu söyledi.

Sonucu İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda bekleyen vatandaşlarına teşekkür eden Başbakan Erdoğan, "İnşallah başaracağız" dedi.