İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a son 4 yıl içerisinde her yıl yaklaşık 15 bin turist götüren Cyprus Premier ve Cyprus Paradise önümüzdeki yıl ülkeye 30 bin’e yakın turist götürmeyi planlıyor. Şirket, gelecek yıl Manchester, Stansted ve Glasgow yanında, Birmingham, Exeter, Gatwick, Bournemouth Havalimanları’ndan da seferler başlatacak.

 

Cyprus Premier ve Cyprus Paradise Direktörü Muhammet Yaşarata, tüm dünyada krizlerin yaşanmasına rağmen Kuzey Kıbrıs’ta turizm döviz gelirlerinin yükseldiğini belirterek, bu sürecin ekonominin büyümesine katkı sağladığının altını çizdi. “Bu başarı dünya ekonomisinin gidişatına da örnek olmuştur” dedi.

 

Cyprus Premier ve Cyprus Paradise , 4 yıldan beridir Kuzey Kıbrıs’a başlattığı charter seferler ve Türk Hava Yolları (THY) , Pegasus’un tarifeli seferleriyle  Kuzey Kıbrıs’a İngiliz turist taşımanın haklı gururunu yaşıyor. Bu güne kadar her yıl 15 bin kişiyi Ada’ya getiren şirket, bu yıl ilk kez Glasgow’dan da Kuzey Kıbrıs’a turist getirmeye başladı.  Cyprus Premier ve Cyprus Paradise, gelecek yıl ise Manchester, Stansted ve Glasgow yanında, Birmingham, Exeter, Gatwick, Bournemouth Havalimanları’ndan da sefer başlatacak. North Cyprus UK’e konuşan şirket direktörü Muhammet Yaşarata, “2014 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sadece İngiltere’den 30 bin’e yakın turist getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Turizm döviz gelirleri yükseldi
Cyprus Premier ve Cyprus Paradise  Direktörü Muhammet Yaşarata, başta TC Yardım Heyeti ve TC Büyükelçiliği’nin  öncülük ettiği ekonomik protokoller çerçevesinde Turizm Bakanlığı, diğer devlet kurumları ve özel sektör yardımıyla yapılan teşviklerle, bu yıl hedeflenen noktaya ulaşıldığını söyledi. Yaşarata, tüm dünyada krizlerin yaşanmasına rağmen Kuzey Kıbrıs’ta turizm döviz gelirlerinin yükseldiğini belirterek, bu sürecin ekonominin büyümesine katkı sağladığının altını çizdi. “Bu başarı dünya ekonomisinin gidişatına da örnek olmuştur” diyen Yaşarata, gazetemiz aracılığıyla başta TC Büyükelçiliği’ne ve ekibine, tüm bakanlıklara teşekkür etti.

Siyasetin istikrarlı olmayışı en önemli sorunların başında
Siyasetin istikrarlı olmayışının ülkede en önemli sorunların başında geldiğine işaret eden Yaşarata, bunun da ülke ekonomisini etkilediğini söyledi. Küçük ada ülkelerinde turizmsiz bir ekonominin düşünülemeyeceğini belirterek, “Ada ülkelerinin en büyük ekonomik girdileri turizmdendir. Yalnızca ülkeye gelen döviz değil, ayrıca istihdam sağlanmasına da büyük katkısı olan turizmin, 40’ın üzerinde büyük ve küçük sektörlere katkısı vardır.” dedi.

“Örnek olabilecek projelere imza atmalıyız”
Yaşarata, buna bağlı olarak turizmin planlanıp programlanarak, sürdürülebilir bir yapıya getirilmesinin şart olduğuna dikkat çekti. Son olarak da ülkenin en önemli sorunlarından olan çevre kirliliği konusunda mesaj veren Yaşarata konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Çevremize büyük değer verelim. Ülkemize gelen turistlerin görüşlere baktığımızda çevreye önem verilmediği konusunda bildirimler alıyoruz. Misafirperverliğimize geliyorlar. Akdenizde bir ada ülkesi olarak yerimizi almış bulunuyoruz. Bundan sonraki yıllarda da başkalarını kopya etmek yerine öncülük edecek ve örnek olabilecek projelere imza atmalıyız.”