Dünya’nın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen WTM (World Travel Market), Londra’daki ExCeL Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlıyor.

WTM uluslararası seyahat ve turizm fuarı, 42 bin 269 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan ExCell kentinde yer alıyor. Dün başlayan World Travel Market (WTM) dünya turizmcilerini bir kez daha buluştururken, fuarın bu yılki sponsoru Meksika oldu.
Meksika Turizm Kurulu Başkanı Simon Press ve WTM Kıdemli Sergi Direktörü Vicente Salas, World Travel Market ExCeL’in kurdelesini keserek fuarın açılışını yaptı.

Almanya’nın ITB Berlin fuarının ardından dünyanın ikinci büyük fuarı sayılan WTM bu yıl 36’nci yılını kutluyor. Bu nedenle fuarda bu yıl birçok etkinliğin yanı sıra fuar çarşaba günü saati 18.00 yerine 20.00’de kapanacak. Perşembe günü de fuar tam gün açık kalacak.

1 Kasım günü gazetecilere gerçekleşen açılış kokteylinin ardından fuar 5 Kasım Perşembe akşamı sona erecek. Fuarı ilk gününde kayıtlı katılımcılar, davetliler, bakanlar, konuşmacılar ve uluslararası basın mensubları ziyaret etti.

İkinci gününde ise yine kayıtlı katılımcılar, davetliler, WTM kulübü üyeleri, seyahat ve ticaret uzmanları, bakanlar, konuşmacılar ve uluslararası basın mensubları katıldı. Üçüncü günü olan çarşamba günü ise fuarı kayıtlı katılımcılar, davetliler, WTM Kulübü üyeleri, seyahat ticaret uzmanları, bakanlar, konuşmacılar, uluslararası basın ve Öğrencileri kabul edildi. Fuar Çarşamba günü ilk kez saat 20.00’ye kadar açık olacak. Perşembe günü fuar saat 16.00’da kapanacak.

Fuara bu yıl daha kapsamlı katıldık

Ülkemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da “North Cyprus” ismiyle fuara katılıyor. Son iki yıldır KKTC fuara kısıtlı bütçe nedeniyle sadece broşürlerle ve “fındık fıstık” misali ile ülkemizi tanıtmaya çalışırken bu yıl kesenin ağzı açılmış durumda.

2012 yılında başlayan ve geçtiğimiz yıl kasım ayında da fuarın girişindeki tren istasyonları ile siyah taksilere verilen ülkemizi tanıtıcı reklamlara bu yıl da devam ediliyor.

Ayrıca, 2016 yılı sonuna kadar “North Cyprus” posterleri ile bezenmiş İngiltere’nin 10 tane “Black Cab” taksileri Londra’nın belirlenen caddelerinde konvoylar halinde dolaşmayı sürdürecek.

Fuarda standımız her zaman olduğu gibi Türkiye standının hemen yanında 161 metrekare ile turizm pastasından pay aldı.

Fuara, Turizm Bakanlığı’ndan Bakan Faiz Sucuoğlu’nun yanı sıra Bakanlık Özel Kalem Müdürü Arif Sonuç, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Pembe Kanatlı, Turizm Bakanlığı Basın Sorumlusu Onur Ersoy ve Londra Turizm Tanıtım Ofisimiz Koordinatörü Kadir Doruhan da katıldı. Turizm Bakanı Sucuoğlu fuarda yer alan tüm standtlarziyaret ederek katımcılarla sohbet etti.

Fuar ve reklam çalışmalarının, Bakanlığa bağlı olarak Londra’da faaliyet gösteren Londra Turizm Tanıtma Ofisi vasıtası ile koordineli bir şekilde çalışılarak yapıldı.

Fuarda, standı ziyaret eden tüketicilerin sorularına cevaplar verilirken, LCD ekrandan turizm tanıtım filmleri gösteriliyor.

Bakanlığın turizm sektörü ile işbirliği çerçevesinde yurt dışı turizm tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında katılacağı fuarda, direkt olarak tüketiciye ulaşılması ve aynı zamanda tur operatörleri ile de tanışma ve Kuzey Kıbrıs’ı tanıtma fırsatlarının değerlendirilmesinin sağlanacağı ifade edildi.