Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 45 gün önce duyurusu yapılan konkura 35 firma katıldı.

 

Türkiye ve KKTC’den PR ve reklam şirketlerinin katılımı ve yoğun ilgisi ile gerçekleşen konkurda Kıbrıs Adasının gösterilen  hedef pazarlarda tanıtılması ile ilgili fikirler ve projeler ortaya kondu.

 

Kuzey Kıbrıs Turizm ürünü ve sektörünün çok önemli ve değerli bir yere sahip olduğu kanısının ortaya çıktığı konkurun ilk bacağı başarılı bir şekilde tamamlandı.

 

Katılımcı firmalar ilk safhada  Medya Production , PR ve Reklam bacağındaki sunumları ile  Bakanlık, ile Sivil Toplum kuruluşu yetkililerine  kendilerini anlatma fırsatı buldular

 

Belirlenen son 5 firmanın daha iyi hazırlanmış bir şekilde kendilerini ifade edebilecekleri ikinci aşama Eylül ayı sonunda tamamlanacak ve Ekim ayında başlayacak olan Fuar ve Road Show çalışmaları için birlikte  hareket edilecek olan firma belirlenmiş olacak.

 

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel konuyla ilgili açıklamasında, konkura yılların birikimi ve tecrübesi ile katılan firmaların ve ajansların kendilerine “KKTC Turizm markasının” hala  büyük bir kıymet ve değere sahip olduğunu gösterdiğini kaydetti.

 

Esenyel, bu değerin daha iyi bir şekilde parlatılıp yeni kurulacak Turizm Örgütü’nün de tanıtma ve pazarlama politikalarının temel taşlarını oluşturacağının aşikar olduğunu da belirtti.