Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Hava Yolları işbirliğinde KKTC’yi tanıtım etkinlikleri çerçevesinde dün gittiği İran’ın başkenti Tahran’daki temaslarına başladı.

Ataoğlu ilk olarak TC Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin’le Büyükelçilik binasında görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü İpek Tüccaroğlu, Türk Hava Yolları Pazarlama Müdürü Uğur Kelce, KITSAB Başkanı Orhan Tolun ve KITOB Temsilcisi Ercan Turhan da yer aldı.

Elçilik heyetinde ise Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Halil İbrahim Akça, Tahran Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Dairesi Müşaviri Doç. Dr. Nuri Şimşekler, Türk Hava Yollar Tahran Müdürü Zekeriya Kuruçay’ın bulunduğu kaydedildi.

Büyükelçi Tekin, görüşmenin ardından Bakan Ataoğlu onuruna yemek de verdi.

TAHRAN’DAN SONRA TEBRİZ

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikler iki ayak şeklinde yapılacak. İlk olarak Tahran’da yapılacak tanıtma etkinliğinin ardından heyet Tebriz’e hareket ederek orada da bir dizi etkinlik yapılacak.

Ataoğlu, Tahran ve Tebriz’de turizm paydaşlarının bir araya geleceği bir tanıtım etkinliği ile KKTC turizmini İran’daki turizm acentelerine tanıtacak.

OKULU DA ZİYARET ETTİ

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Tahran Büyükelçiliği bünyesinde bulunan Tahran Türk İlkokulu ve Ortaokulu’nu da ziyaret etti. Ataoğlu okulda öğrenim gören çocuklarla sohbet etme imkanı buldu.

Bakan Ataoğlu, çocuklara Kuzey Kıbrıs ile ilgili bilgiler vererek onları KKTC’ye davet etti.

AKÇA İLE DE GÖRÜŞTÜ

Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği ziyaretinde Bakan Fikri Ataoğlu, bir dönem TC Lefkoşa Büyükelçiliği de yapmış olan Halil İbrahim Akça’yla da görüştü. Ataoğlu, şu an Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği görevini yürüten Halil İbrahim Akça ile görüşmesinde son gelişmeleri değerlendirdi.

ATAOĞLU: “İŞBİRLİĞİNDE ÇALIŞARAK KKTC TURİZMİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TC Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin’i ziyaretinde yaptığı konuşmada, İran’da KKTC turizmini tanıtmak ve İranlı turist sayısını artırmak için çaba harcadıklarını belirtti.

İranlı vatandaşların Orta Doğu’da bulunan tehlikeli atmosferden sıyrılarak KKTC’de güvenli bir şekilde tatil yapabileceklerini ifade eden Ataoğlu, bu anlamda hem bakanlık olarak hem de İran’daki paydaşlarla ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçiliği ile işbirliği içerisinde bunu başarabileceklerini kaydeden Ataoğlu, sıcak karşılama için de teşekkürlerini sundu.