KKTC, 30 farklı ülkeden 236 Belediyenin üyesi bulunduğu uluslararası ağ olan Cittaslow’un ( Sakin Şehir) Fransa’da gerçekleştirilen toplantısına katıldı.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; KKTC Cittaslow Ağı’nın, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın katkıları ile 21 -24 Haziran 2018 tarihleri arasında Fransa'nın Cittaslow üyesi şehri Mirande'de, dünyanın farklı kıtalarından 160 temsilcinin katılımı ile gerçekleştirilen XI. Cittaslow Genel Kurulu’na katıldığı bildirildi.

KKTC’yi Genel Kurul’da Cittaslow Teknik Koordinatörü Hasan Karlıtaş’ın temsil ettiğine yer verilen açıklamada, Cittaslow Turizmi, Cittaslow Eğitimi, Sosyal içerikli projeler, yenilenebilir enerji kullanımı ve doğal tarımsal üretiminin önemi konularının tartışıldığı bildirildi.

İtalya’da 1999 yılında kurulan ve kısa sürede Dünya’nın farklı kıtalarına yayılmayı başaran Cittaslow ( Sakin Şehir) oluşumu içinde Yeniboğaziçi, Lefke, Mehmetçik ve Geçitkale Belediyelerinin yer aldığını ve bu uluslararası ağa her geçen yıl daha fazla belediyenin girmek için çalıştığını ifade eden Turizm ve Çevre bakanı Fikri Ataoğlu  atılan bu adımların ülke turizminin gelişmesi için çok olumlu olduğunu kaydetti.

Cittaslow çalışmalarına destek verdiklerini ifade eden Bakan Ataoğlu, Cittaslow Genel kurulu toplantısının KKTC’de yapılması için çalıştıklarını vurguladı