Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 27 Eylül Dünya Turizm Gününde turizm bilincinin oluşturulması adına düzenlenen etkinliğe katıldı, Lefke Vasıf Palace Müzesinde incelemelerde bulundu...

Turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin vurgulamak adına 1980 yılında Dünya Turizm Örgütünün aldığı Karar ile  27 Eylül Dünya Turizm Günü olarak kutlanıyor.

''Dünya Turizm Günü'' nedeniyle Lefke Gazi Lisesi ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Lefke Karşıyaka, Soli Harabeleri, eko köy Bağlıköy ve Lefke güzergahındaki tarihi ve turistik yerleri turist rehberleri eşliğinde gezdi  ve buralar hakkında bilgiler aldı.

Gezinin ardından öğrencilere, Lefke Avcılık ve Atıcılık Birliği restoranında ikram yapıldı.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinliğe katılarak Dünya Turizm Gününü Öğrencilerle kutladı, böylesi etkinliklerin turizm bilinci oluşturmak adına son derece önemli olduğunu ifade eden Ataoğlu, Lefke Vasıf Palace müzesinin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının sonlandığı müjdesini verdi.

Düzenlenen Etkinlikte Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş günün anlam ve önemi hakkında konuşma gerçekleştirdi. 

Turizm ve Çevre  Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke  İlçesine özel önem verdiklerini vurgulayarak, bölgenin turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 Lefke'de, uzun zamandır, üzerinde çalıştıkları Vasıf Palas'ın müzesinde retorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığını belirten Ataoğlu, müzenin ve iç düzenlemesi ile birlikte  3-4 ay içerisinde ziyaretçisi ile buluşacağını söyledi.

Bakan Ataoğlu,  Kent Müzesi ile  bölgenin turistlerin ilgi odağı olması açısından ve kentte çeşitlilik adına bir değer katacağını belirtti.