Kuzey Kıbrıs’ın Azerbaycan çıkarması

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kardeş ülke olarak gördükleri Azerbaycan'dan daha fazla turist beklediklerini söyledi....

 

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, Azerbaycan'da KKTC'nin turizm olanaklarının tanıtıldığı bir dizi etkinlik düzenledi. Azerbaycanlı yetkililer, milletvekilleri ve turizm firması temsilcilerinin katıldığı etkinliklerde, KKTC'nin doğal ve tarihi güzellikleri, turistik tesisleri ve mutfak kültürü tanıtıldı.

Etkinliklere katılan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendilerini, aynı dili konuştukları ve aynı dini paylaştıkları Azerbaycanlı kardeşlerine daha iyi tanıtmak istediklerini söyledi.

Azerbaycanlıların KKTC'ye aynı Türkiye'ye geldikleri gibi vizesiz gelebileceğine dikkati çeken Ataoğlu, Azerbaycan'a sadece turizmle değil, eğitim ve sağlık sektörleriyle de açılmak istediklerini belirtti.

KKTC'de otel doluluk oranının yüzde 70 olduğunu ve yatak sayısının 2017'de 30 bine çıkartılmasının hedeflendiğini bildiren Ataoğlu, üniversitelerinin yaklaşık 100 ülkeden 100 bin öğrenci barındırdığını, ciddi şekilde donanımlı hastanelerinin ise tüm hastalıklara cevap verdiğini kaydetti.

Ataoğlu, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin KKTC'li kardeşleriyle kucaklaşmasını istiyorum. Azerbaycanlılar artık kendilerine ait bir adalarının olduğunu bilsin. Bu adada yaşayan herkes Türkçe konuşuyor. Ülkemize gelenler kendi evlerine geliyormuş gibi olacaklar. Biz tüm kardeşlerimizi KKTC'de bağrımıza basmaya hazırız. Azerbaycan'dan daha fazla turist bekliyoruz." dedi.

KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, KKTC'nin nitelikli sağlık hizmetlerini uygun fiyatla Azerbaycanlılara sunmak istediklerini söyledi.

Kalp, kanser, diş, göz ve tüp bebek tedavisi gibi alanlarda yüksek standartlı hizmet verdiklerini ifade eden Savaşan, bundan Azerbaycanlıların da faydalanmasını amaçladıklarını kaydetti.

Azerbaycan'dan KKTC'ye tedavi için gelenler olduğunu hatırlatan Savaşan, daha fazla Azerbaycanlıya sağlık hizmeti vermek istediklerini belirtti.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, aynı kültürü paylaştıkları Azerbaycan'ın turizm potansiyelinden faydalanmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

KKTC turizm tesislerinin yüksek kalitede olduğunu vurgulayan Tolun, Azerbaycan'dan daha fazla turist ağırlamayı amaçladıklarını ifade etti.