Turizm Bakanlığı, ülkemiz turizm sektörü ile birlikte, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında 15-17 Ocak 2016 tarihleri arasında Norveç’in Oslo kentinde düzenlenen Reiselivsmessen 2016 turizm fuarına katılmıştır.  

 

Bakanlığımız yetkilileri ve ülkemiz turizmcileri,  özelde Norveç ve genelde İskandinavya turist pazarına yönelik turizm tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında Norveç’li ve diğer İskandinavya’lı tur operatörleri ile görüşmeler yaparak, standımızı ziyaret eden kişilere ülkemiz turizmi hakkında bilgiler vererek ve karşılıklı iş imkanları oluşturuldu. Bakanlığımız ilk kez olarak Norveç’te bir turizm fuarına katılmaktadır.

 

Reiselivsmessen 2016 Norveç turizm fuarında, özellikle Norveç, İskandinavya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden tur operatörleri, hava yolu şirketleri, seyahat acenteleri, turizm yazarları, turizm teknolojisi üreten firmalar, restorantlar, turizm birlikleri, oteller, gemi turizmi şirketleri, turizm pazarlama şirketleri ve turizm sekötünde faaliyet gösteren birçok profesyonel yer aldı.

 

3 gün süren Reiselivsmessen 2016 Norveç turizm fuarına, yukarıda belirtilen profesyonellerin yanısıra, yerel halk da büyük ilgi gösterdi. 2015 yılında “Reiselivsmessen” Norveç turizm fuarını birçok ülkeden turizm profesyonelleri standlar kurarak turistik ürünlerini tanıtıp pazarlamışlar ve bu fuar 42 894 kişi tarafından ziyaret edilmişti.

 

Bakanlığımız, söz konusu fuarda, ülkemizin plajlarını, doğasını, kültürünü, tarihi eserlerini, ve daha birçok turizm ürünleri tanıtılmıştır.

 

Bakanlığımız, Reiselivsmessen 2016 Norveç turizim fuarında, turizm profesyonellerine ve genel ziyaretçilere; Norveç Lisanında turizm genel bilgi broşürü, , Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden broşürü, turistik karayoları haritası, eko turizm broşürü, özel ilgi turizmine yönelik çeşitli broşürler, turistik tanıtım DVD’leri, kumaş heybe, su sporları, eko-turizm, dağ bisikletçiliği broşürleri dağıtılmıştır.