Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ’nin Dünya Turizm Fuarı’na, Türkiye pavyonunun hemen yanında kurduğu 162 metrekarelik “North Cyprus” standında yaptığı tanıtımlarla, ilgi ve dikkat çekmeye çalışıyor.

   Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu yıl 100 metrekare için ayrılması düşünülen “North Cyprus” standı anlaşmanın önceden imzalandığı için geçtiğimiz yılki 162 metrekarelik yeri korunmuş oldu.

   WTM fuarında ülkemizin standı “Güney Avrupa” alanında yer alıyor. Charter seferlerle ülkemize gelen turist sayısında artış gözlemlenirken bu artışın sınırlı bütçe ile ne kadar başarılı olacağı ise turizmcileri kaygılandırıyor.

   Standa kurulan ekranlarda ziyaretçilere Kuzey Kıbrıs turizmi hakkında detaylı bilginin yanı sıra Kıbrıs Kültürü’nün tanıtımı da yapılıyor.

  

Tanıtıcı reklamlara devam ediliyor

 

   Geçtiğimiz yıl kasım ayında fuarın girişindeki tren istasyonları ile siyah taksilere ve otobüslere verilen ülkemizi tanıtıcı reklamlar bu yıl da devam ediliyor.

    Ayrıca, 2014 yılı sonuna kadar “North Cyprus” posterleri ile bezenmiş İngiltere’nin “Black Cab”ları taksiler de Londra’nın belirlenen caddelerinde konvoylar halinde dolaşmaya devam ediyor.

 

Fuar 9 ayrı gruba ayrıldı

 

   Kıtalara göre bölümlere ayrılan Dünya Turizm Fuarı, alanında 16 ana bölüm ve dokuz ayrı grup bulunuyor.

   Gruplar; Afrika, Amerika – Karayipler, Asya, Avrupa, Global Alanlar, Orta Doğu, Birleşik Krallık ve Teknoloji ile Online Seyahat olarak ayrılıyor.

   Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından olan ve dört gün sürecek olan fuarda, dünya turizminin gündemdeki konuları ile gelecek son yıllardaki senaryoları çeşitli oturumlarla ele alınacak.

  Dünya Turizm Trendleri 2014 raporunun da açıklanacağı WTM Londra’da, sağlık turizmi, havayolu sektörü, rezervasyon sistemleri, kongre turizmi gibi çeşitli alanlarda yaşanan süreçler ve geleceğe bakış açıları değerlendirilecek.

   Fuarın ilk günüde WTM Forecast Forum’da The World Travel Market 2014 Industry Report’un açıklanması ile son dönem eğilimleri değerlendirilecek. Bu çalışma ile birlikte WTM Global Trends raporu ile ilgili olarak uluslar arası medyaya bilgi aktarımda bulunulacak.

   Sağlık turizmi, havayolu sektörü, rezervasyon sistemleri, kongre turizmi gibi çeşitli alanlarda yaşanan süreçler ve geleceğe bakış açıları değerlendirilecek olan oturumlar arasında spor turizmi, gemi seyahatleri, kamu ve özel sektör işbirliği, turizm teknolojileri, ucuzcu havayolu şirketlerinin pazardaki rolü ve durumu, spa sektörü gibi ana sektörler yanında otellerde son rezervasyon yenilikleri gibi gelişmeler ile ülkelerin turizmdeki plan ve yaklaşımlarının ele alınacağı basın açıklamaları, toplantılar da yer  alıyor.

 

2014 verileri de alınacak

 

   Geçtiğimiz yıl (2012) 42 bin 023 metrekare alanda 184 ülkenin katıldığı fuara, 47 bin 532 sanayici, 7 bin 881 meridian kulübü üyesi, 20 bin 889 ticaret profesyoneli, dünyadan 2 bin 776 gazeteci, bin 532 öğrenci katılarak 106 bakan da fuarı gezmiş.

   2014 yılına ilişkin ilk verilerin alınacağı WTM Londra Turizm Fuarı, uluslararası düzeyde, dünyadaki 2. önemli turizm fuarı kabul ediliyor. Sektörün önde gelen temsilcilerinin katılacağı fuarda, dalında uzman konuşmacıların katılacağı seminer ve tartışmalarla dünya turizminde en güncel trendleri öğrenme fırsatı sağlanıyor.

    Katılımcıların 5 binden fazla olması ve binlerce ziyaretçi çekmesi beklenen WTM fuarının en önemli özelliklerinden biri, münferit ziyaretçilerden ziyade, stant sahibi katılımcılar tarafından davet edilen ve satın alma ve iş bağlama konusunda tam yetkili firma temsilcilerinin ziyaretçi olarak katıldığı bir fuar olması. Bu bağlamda fuar, ilk iki gün profesyonellere son iki günse münferit ziyaretçilere açılıyor.

Fuar 7 Kasım tarihlerinde (Bugün) saat17.00’de kapanacak.