Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ülke turizmi, sektör ile birlikte yurtdışı turizm, tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında Almanya’nın Düsseldorf kentinde bu yıl 14.’sü düzenlenen fuarda temsil edildi.

 

Dünyanın en büyük yürüyüş fuarlarından olan Tour Natur 2016 Turizm Fuarı’nda bu yıl 260 katılımcı yer aldı ve 5 binin üzerinde yürüyüş destinasyonun tanıtımı yapıldı.

 

Açıklamaya göre, ortalama 40 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, ülkeye turist akışının sağlanması amacıyla ziyaretçi ve tur operatörlerine Kuzey Kıbrıs doğa turizmini tanıtıcı bilgiler verildi.

 

Bakanlığı temsilen Nord Zypern Tourismus Zentrum çalışanı Emrah Günen'in görev aldığı özel ilgi turizmi ile ilgili fuarda, 25 parkurdan oluşan Yürüyüş Yolları ve Bisiklet yolları hakkında broşürler başta olmak üzere karayolları haritası, genel bilgi broşürü, endemik, deniz sporları, diğer özel ilgi broşürleri, tasarımlı Kuzey Kıbrıs heybesi, KITSAB ve KITOB’a ait çeşitli broşür ve CD’ler, Kültür haritası, Girne, Mağusa, Lefkoşa, Güzelyurt, İskele-Karpaz ve Lapta broşürleri dağıtıldı.

 

Fuarda ayrıca KITSAB üyesi acentelerle birlikte, Almanya’da ülke turizmini pazarlayan tur operatörleri de yer aldı.