Mağusa Suriçi’nde Nesturi Kilisesi’nde ayin yapan yüzlerce Kıbrıslı Rum, ayinlerinin ardından Mağusa ve İskele Bölgesi’nde güzel vakit geçirip alış veriş yaparak ekonomiye katkı sağladı

Ahmet İLKTAÇ

Kıbrıslı Rumlar, Mağusa Suriçi’nde Aziz Yorgos Günü’nü ayinle kutladı. Ayine katılan yüzlerce Kıbrıslı Rum bu ibadetlerinin ardından Mağusa ve İskele Bölgeleri’ni gezerek güzel vakit geçirdi. Eski dostlarıyla buluşan, yemek yeyip alış veriş yapan Rumlar, bölge esnafının yüzünü güldürdü. Bölge esnafı ve sivil toplum örgütü yöneticileri, inanç turizmi olarak değerlendirilen bu olayın ülke genelinde yaygınlaşmasını diledi.

Atai: Ayinler esnafa olumlu yansıyor

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) Başkan Yardımcısı Serdar Atai, 6 aydan sonra Kıbrıslı Rum dostlarının Mağusa Suriçi’nde yeniden ayin yapmasından oldukça memnun olduklarını söyledi.

Serdar Atai, 2013 yılı Aralık ayından bu yana Aziz Yorgos Kserinos Kilisesi’nde belli aralıklarla ayin yapılmasına rağmen ilk kez Aziz Yorgos Günü’nün kutlanmasına ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Kendileri için her ayinin Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların bir araya geldikleri, eski hatıralarını ve geleceğe dair umutlarını paylaştıkları bir fırsat olduğunu anlatan Atai, ayine gelen insanların çok büyük çoğunluğunun ayin sonrasında gün boyu Mağusa ve İskele Bölgeleri’nde kaldıklarını, yeyip içip alış veriş yaptıklarını ve Kıbrıslı Türk dostlarıyla buluş güzel vakit geçirdiklerini ifade etti.

Serdar Atai, Mağusa Suriçi esnafının bu ziyaret ve ayinlerden oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Pek çok esnafın ayinlerin 6 aylık araya uğraması nedeniyle kendilerine ayin olup olmayacağı yönünde sorular yönelttiğini aktaran Atai, bunun da ayinlerin Mağusa’ya olan olumlu yansımalarının bir göstergesi olduğunu bildirdi.

Serdar Atai şu şekilde konuşarak konuşmasını sonlandırdı:

“ Umarım ayinler çok fazla kesintiye uğratılmadan devam eder. İnanç turizmi kapsamında değerlendirdiğimiz bu olay ada genelinde yaygınlaşarak, toplumları bir araya getirerek ve esnafa kakı sağlayarak devam eder.