Birleşmiş Milletler tarafından Kurulan Dünya Turizm Eğitimi ve Konaklama Birliği (AMFORHT ) Başkanı Philippe François; Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr İsmet Esenyel’i birliğin otelcilik sektörüne, Turizm  Eğitimine ve gelişimine  koyduğu katkılardan dolayı AMFORHT elçisi olarak atadı. 

Başkan Philippe François imzası taşıyan ve AMFORHT tarafından ilk kez İsmet Esenyel’e verilen ünvan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve tüm dünyada AMFORHT geleneklerinin ve vizyonunun yayılmasını hedefliyor. 

 “2009 yılında üyesi olduğum, 2014 yılında da Başkan Yardımcısı seçildiğim dünyanın en prestijli turizm birliklerinden birisi olan AMFORHT beni onurlandırmıştır” diyen Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel,  Birleşmiş Milletler tarafından kurulan ve seçkin insanların oluşturduğu AMFORHT AMBASSADOR olarak atanmasının ülkenin temsiliyeti anlamında da önemli bir adım olduğunu ifade etti.

“AMFORHT içerisinde ortaya koyduğumuz çalışkanlık ve işbirliklerinin Başkan Philippe François tarafından ve Yönetim kurulu üyelerince takdir edilmesi; bizlerin Kıbrıs Türkü olarak istenilirse neleri başarılabileceğinin en büyük kanıtıdır” diyen Esenyel, Akdeniz bölgesinin en önemli turizm destinasyonlarından birisi ve saklı turizm cenneti olan Kuzey Kıbrıs turizm potansiyelini dünyaya yaymak için büyük uğraş verdiklerini vurguladı. 

 

Esenyel, özellikle Turkiye`de, Ortadoğu ve Kafkaslardaki ülkelerde  AMFORHT çatısı altında Avrupa Birliği Ülkelerine de Kuzey Kıbrıs ve Türkiye turizm pazarını duyurmak amacı ile çalışacaklarını ifade etti. 

1969   ında Birleşmiş Milletler tarafından kurulan ve misyonu da turizm profesyonelleri ile akademisyenlerini ayni çatı altında toplaması ile bilinen AMFORHT birliğinin merkezi Fransa`da bulunuyor.