Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, turizm örgütlerini Cuma günü toplantıya çağırarak sektörün sorunlarını tartışacağını, sorunlara çözüm üretmek istediğini belirtti.

Serdar Denktaş, bugün Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) ve Kiralık Araç İşletmecileri Birliği’ni kabul ederek sorunlarını ve önerilerini dinledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Serdar Denktaş’ın  ikinci kez bu görevde olmasının kendileri için bir şans olduğunu ve bu vesile ile sıkıntıların aşılmasının daha kolay olacağını söyledi.

Ercan Havalimanı hakkında da konuşan Tolun, ihaleyi kazanan şirketin kendilerine sürekli zorluklar çıkardığını belirterek, yeni yapılması öngörülen havalimanı binasının ise yapılamayacağı endişesini taşıdıklarını belirtti.

Ülkede faaliyet gösteren otellerde yerli istihdamın fazla olmadığını da ifade eden Tolun, bu durumun ülke açısından hoş bir durum olmadığını savundu.

 

DENKTAŞ: “SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”
Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise yaptığı konuşmada, cuma günü tüm turizm örgütlerini toplantıya çağıracağını, bu vesile ile sektörün sorunlarının tartışılacağını söyleyerek sorunlara çözüm üretmek istediğini belirtti.

Yapılacak toplantı sonucunda sektörün sıkıntılarını yeniden görme fırsatı yakalayacağını da söyleyen Denktaş, sektörler arası paylaşımın hayata geçmesinin de gerekli olduğunu vurguladı.

 

KITREB LOKAL TALEBİNDE BULUNDU
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş daha sonra Kıbrıs Türk Rehberler Birliği’ni (KITREB) kabul etti.

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı İbrahim Altıner birlik olarak bugüne kadar bir lokallerinin olmadığını belirterek konu ile ilgili olarak Denktaş’tan yardım talebinde bulundu.

Güney Kıbrıs’tan gelen rehberler konusunda sıkıntıları da olduğunu söyleyen Altıner, bu sorunu oluşturdukları denetleme kurulu sayesinde büyük ölçüde aştıklarını ve Güney Kıbrıs’tan ülkeye geçen otobüslere KITREB üyesi bir rehber verdiklerini ifade etti.

 

DENKTAŞ: “LOKAL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise lokal konusunda bir yer tespit edip birliğe verileceğini söyledi.

Denktaş ayrıca ülkede hangi lisanda eksik rehber varsa bunların tespit edilerek giderilmesi için çalışma başlatacağını belirterek, bu konuda birlik yönetiminin de yardımcı olmasını talep etti.

 

ÖZALP: “DENETİM GÜCÜMÜZ YOK”
Kiralık Araç İşletmecileri Birliği Başkanı Kamil Güneş Özalp ise, Ercan Havalimanı’nda yaşanan sıkıntıları dile getirerek bu sorunlara çare üretilmesini istedi.

Birlik olarak yeni tüzük hazırladıklarını, bu tüzüğün geçmesiyle birliğin yaptırım gücünün artacağını ve tüm kiralık araç işletmecilerin bir denetim halinde çalışacağını kaydeden Özalp, şu anda denetimin olmadığını ve ülkede kaç tane kiralık araç olduğunu bilmediklerini ifade etti.

Özalp, bu denetimler sonucu kaçak çalışanların önleneceğini savundu.

Üyelik aidatları ile ayakta durduklarını ve bir lokalleri olmadığını da söyleyen Özalp, daha önce vakıflardan yer talep ettiklerini fakat bir cevap alamadıklarını ifade etti.

 

DENKTAŞ: “TURİZMİN BİR PARÇASISINIZ”
Denktaş Kiralık Araç İşletmecileri Birliği’nin turizmin bir parçası olduğunu söyleyerek, bundan sonra iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Ercan Havalimanı konusunda da gerekli araştırmaları yapıp var olan sorunları çözmek için çalışacaklarını belirten Denktaş, kiralık araçlar konusunda kalitenin eskiye nazaran arttığını ifade etti.