Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ayan Napa Belediye Başkanı Yannis Karusos’un açıklamalarını eleştirerek; " Karusos barış ve turizm adına çok talihsiz açıklamalarda  bulundu” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada, Bakan Ataoğlu’nun hem Türk, hem de Rum basınında; Kuzey Kıbrıs'a  günübirlik turlar ve turistlerin harcamalarıyla ilgili çıkan haberleri hayretler içerisinde takip ettiği belirtildi.

Aya Napa Belediye başkanının yaptığı açıklamaların “dünyada turizm felsefesi ve yaktığı barış meşalesine çok ters olduğunu” ifade eden Bakan Ataoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Aya Napa Belediye Başkanı Yannis Karusos barış adına, turizm adına çok talihsiz açıklamalarda  bulunmuştur. Biz, kendi vatandaşlarımızı ve özellikle son günlerde Aya Napa’da yaşanan üzüntü verici saldırıda sükunetimizi koruyarak herhangi bir açıklamada bulunmadık. Bizim vatandaşlarımızın bırakın sadece Aya Napa’yı, Güney’deki turistik oteller ve diğer restoran ve kafelerde harcadıkları paralar, Güneyden günü birlik geçen turistlerle mukayese edilmeyecek kadar fazladır. Güneyden otobüsler ile geçen turistler inanın ki işletmeciler ile yaptığımız görüşmelerde su bile satın almadıkları yönündedir. Eskiden içilen ve tercih edilen Türk kahvesi bile otobüslerdeki rehberler tarafından engellenmektedir. Çok yakın bir zamanda buna da tedbir alacağız. Almamız da gerekli çünkü yabancı turistlere çok önemli bir dezenformasyon yapılmakta ve bu da bazı kanallar ile bizlere iletilmektedir.

Bırakın Kuzey’de yiyecek içecek tüketmeyi, herşeyin bilgisi de yanlış aktarılan bir ortam içerisinde günübirlik geçişler yapılıyor.  Belirttiğim gibi yetkili kurum ve kuruluşlar ile istişare ederek bu haksızlığı önleyeceğiz.”