Her hafta cumartesi canlı yayınlanan programda Ataoğlu KKTC turizmi konusunda önemli bilgiler verdi.Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu EXPO 2016'nın Türk turizmine katkısının büyük olduğunu, böyle bir proje içerisinde KKTC' nin tanıtılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. 4 ay gibi kısa bir sürede Kıbrıs evi ve avlusunun inşaa edildiğini belirten Ataoğlu tüm ziyaretçileri EXPO evine davet etti. KKTC turizmini geliştirmek için her gün yeni adımlar atıldığını belirten Ataoğlu Türkiye de 10 büyük şehirde ve dünyada 5 ülkede tanıtımların başlayacağını ve buradan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Türkiye den gelen turist sayısının adaya gelen turistlerin % 9’una tekabül ettiğini belirten Ataoğlu bu rakamın yüzde 20 seviyelerine çıkacağını söyledi.

Her geçen gün Anavatan'dan Yeni uçuş destinasyonları açıldığını belirten Ataoğlu, THY ile yapılan görüşmeler neticesinde Konya destinasyonunun yakın zamanda açılacağını Konya'nın KKTC için ayrı önem taşıdığını belirtti.

Turizm Bakanı Ataoğlu, Konya’da yaşayan KKTC nüfusunun çok fazla olduğunu ve KKTC'de birçok akrabalık bağının bulunduğunu kaydetti. Yapılacak çalışmalarda TC Turizm bakanlığının desteğini her daim hissettiklerini belirten Ataoğlu Anavatan desteği ile KKTC hem turizmde hemde ekonomide hak ettiği yeri alacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen sağlık turizmi zirvesinde 87 ülke arasında KKTC'nin 54.ncü ülke olarak bu alanda da yer aldığını söyleyen Ataoğlu Ülkemiz artık uluslararasında oynayan aktörler arasında ki yerini aldı dedi.