Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldik.” dedi.

İşte o paylaşım:

Turizm ile ilgili konular hakkında görüşme yaptık. Sayın Ersoy ile çok iyi işbirliği içerisindeyiz. Bu yıl Anavatan Türkiye’nin desteği ile yeni bir tanıtım filmi daha çektik. Bu film Türkiye dahil Rusya, Almanya ve İngiltere’de yayın yapan TV kanallarında ve internet sitelerinde yayınlanıyor.

KKTC ekonomisinin turizm sektörüne her zaman ihtiyacı var. Bu nedenle bu pazarın büyüyüp gelişmesi için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.

Fuarda Kuzey Kıbrıs’tan gelen çok sayıda acente ve tur operatörleri ile Almaya ve Türkiye pazarında faaliyet gösteren acentelerle de bir araya geldik. Turizm paydaşlarının her zaman bir arada olması bu bağlamda çok önemli.

Yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez yüz yüze düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda beklentilerimizin üzerinde bir talep yaşanması, bizleri oldukça memnun etti.