KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, Türkiye’nin çeşitli illerinde başlattığı “Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri” etkinliğini Bursa’da sürdürüyor.

6-8 Ağustos 2018 tarihleri arasında Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Türk Hava Yolları işbirliğinde gerçekleştirilecek ‘Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri” ekinliğine, Bakanlık, THY, KITSAB, KITOB, Sağlık Turizmi Konseyi, KITREB yetkilileri yanısıra sektör temsilcileri katılacak.

Workshop ve B2B toplantıların da yer alacağı program kapsamında Bursa tanıtımına özel hazırlanan sunumlar da yapılacak.

Pek çok sektörlerde olduğu gibi turizmde de “marka” olarak algılanmanın rekabet avantajı yarattığı bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın marka kimliğini geliştirmek ve güçlendirmek için çalıştıklarını söyleyerek, “amacımız Kuzey Kıbrıs’ın başta Anavatan Türkiye’de olmak üzere Dünyada doğru algılanmasını sağlamaktır” dedi.

Turizm tanıtımının, ülke markasını besleyen ve aynı zamanda ondan beslenen bir alan olduğunu ifade eden Bakan Ataoğlu,ülke markasını yaratmanın anlık bir sonuç değil, sürekli gelişen bir süreç olduğunun altını çizdi.