Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Surlariçi bölgesini ziyaret ederek, Kumarcılar Hanı’nda incelemelerde bulundu.

            Bakan Ataoğlu, ülke turizminin sekteye uğramaması için çalışmalara başladıklarını söyleyerek, restorasyonu tamamlanan Kumarcılar Hanı’nın açılışının yapılması için süreci hızlandıracaklarını belirtti.

 

            Turizmin ülke ekonomisine çok büyük katkıları olduğunu da söyleyen Ataoğlu, ülkede ki kültürel değerlerin korunması ve turizme hizmet etmesinin gerekli olduğunu belirtti.

 

            Kumarcılar Hanı ile ilgili olarak Han’ın restorasyonunun tamamlandığını söyleyen Ataoğlu, kısa süre içerisinde ihaleye çıkılarak dükkanların kiralanacağını söyledi.

           

            Han içerisinde yer alan dükkanların Kıbrıs Türk kültürünü yansıtacağını da ifade eden Ataoğlu, ülkeye özgü yiyecek ve içeceklerin ön palanda olduğu otantik bir ortam yaratmak istediklerini ifade etti.

 

ATAOĞLU: “TURİZM SEKTÖRÜ İLE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

 

            Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ülke turizminin daha iyi noktalara gelmesi için turizm sektörü ile birlikte hareket edeceklerini ve turizmde yaşanan sorunları sektörle birlikte çözeceklerini söyledi.

 

            Ataoğlu, turizmin kırılgan bir sektör olduğunu da ifade ederek, ülke turizmin daha iyi tanıtılması için kültürel değerlerin ön planda olacağı bir turizm politikası izleyeceklerini ifade etti.

 

            Ülke turizminin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını söyleyen Ataoğlu, yürüyüş, bisiklet ve kültür turizmi gibi özel ilgi turizm modelleri ile Eko/Agro Turizmin modellerinin gelişmesi halinde kırsal kesimde yaşayan vatandaşların da turizmden para kazanacağını belirtti.